perjantai 14. helmikuuta 2014

Vadelmaleivonnaiset ystävänpäiväksi

En kauhean usein vietä ystävänpäivää, koska usein unohdan sen. Juhlat ovat kuitenkin siitä kivoja, että aina voi harrastaa teeman mukaista leivontaa, mistä pidän kovasti! :)
Näiden vadelmaleivonnaisten ohjeen taisin löytää Yhteishyvä-lehdestä. Sopivat tietysti tehtäväksi milloin tahansa muutoinkin, mutta jos miettii, mitä leipoisi ystävänpäivänä, niin tämä on todella hyvä vaihtoehto. Vadelmien kirpeys sopii mukavasti appelsiinituorejuustokuorrutteeseen. Vaikka tämä ohje on aika uusi tuttavuus, enkä ole monta kertaa näitä tehnyt, kuuluu se jo nyt lempiohjeisiini. :)

Vadelmaleivonnaiset (15 kpl)

Pohja:
200g voita
3 kananmunaa
2 dl sokeria
3 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
3 tl vaniljasokeria
400g pakastevadelmia
Täyte & kuorrutus:
vadelmahilloa
2 prk (à 200g) appelsiinituorejuustoa
2 dl tomusokeria
250g maitorahkaa

Sulata rasva. Laita rasvakattila kylmään veteen jäähtymään. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää kuivat aineet vuorotellen jäähtyneen rasvan kanssa munasokerivaahtoon. Levitä taikina tasaisesti leivinpaperilla vuoratun syvän uunipellin päälle (uunipelti 50 cm - huom! jos sinulla on 60 cm leveä uunipelti, jätä toiseen reunaan 10 cm tyhjäksi). Murskaa jäiset vadelmat kädellä pussissa. Ripottele ne taikinan päälle ja paista pohja 200 asteessa 15-20 minuuttia. Minulla on 60 cm leveä uuni, joten yksi reuna yleensä vähän palaa, mutta sen voi leikata pois.
Leikkaa jäähtynyt levy puoliksi. Levitä toisen puolen päälle ohut kerros vadelmahilloa (sille puolikkaalle, jonka haluat pohjaksi).
Tee kuorrute: Sekoita appelsiinituorejuusto ja tomusokeri. Lisää lopuksi maitorahka. Levitä puolet kuorrutteesta vadelmahillopuolikkaan päälle. Nosta toinen puolikas kuorrutteen päälle, niin että päällimmäisenä on taikinapuoli (eli on nurin perin), jotta leivonnaisten pinta on sileä. Levitä loput kuorrutteesta leivosten päälle. Leikkaa leivoslevy 15 osaan (3 pitkittäissuunnalta ja 5 leveyssuunnasta). Puhdista veitsi välillä, jotta leivosten pinta säilyy kauniina.
Koristele leivokset vadelmahillolla juuri ennen tarjoilua (tai tarjoilupäivänä). Laita vadelmahilloa muovipussiin, leikkaa yhteen kulmaan pieni aukko ja pursota jokaisen leivonnaisen päälle sydän.
Nauti ystävien seurassa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti