lauantai 18. lokakuuta 2014

Maustettua kaakaota lämmikkeeksi (GL)

Olen pitkään halunnut kokeilla tehdä kuumaa kaakaota oikeasta suklaasta, mutta kun on laiska ei saa tehtyä. :) Tuli sitten viimein hyvä tekosyy tehdä kun olin ollut kävelylenkillä ystävän kanssa viileässä ulkoilmassa. Eli täydellinen hetki nauttia kuumaa juotavaa!
Otin reseptin yhdestä suklaaleivontakirjastani. Kaakao oli ihanan mausteinen. Haluan kyllä vielä kokeilla lisää kaakao-ohjeita, jotta löydän varmasti parhaan (suklaisimman) reseptin. Tänne voi linkittää jos tietää jonkun hyvän. :)
Ihanaa syksyä ja lähestyvää talvea!

Mausteinen kuuma kaakao (3:lle)

6 dl maitoa
1/2 tl neilikkaa
1/2 tl kanelia
100g tummaa suklaata
Lisäksi: 1-1,5 dl kermaa ja hieman rouhittua tummaa suklaata

Vatkaa kerma vaahdoksi ja makeuta sokerilla. Laita jääkaappiin odottamaan.
Kaada maito kattilaan ja ripottele mausteet joukkoon. Sekoita ja lisää tumma suklaa paloina. Kuumenna kattilaa miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen, jotta maito ei pala pohjaan. Kun maito on lähes kiehuvaa ja suklaa on täysin sulanut joukkoon, kaakao on valmis.
Kaada kaakao kolmeen kuppiin. Pursota/annostele kermaa kaikkiin kuppeihin. Rouhi hieman suklaata koristeeksi (voit esim. vuolla kuorimaveitsellä) ja ripottele kerman päälle. Tarjoa heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti