lauantai 18. huhtikuuta 2015

Perhoslakritsikuppikakut

Tein pääsiäisenä lakritsikuppikakkuja, joiden ohjeen olen aiemmin laittanut blogiin. Koristelin ne tällä kertaa aika eri tavalla, ja koska halusin kokeilla jotain uutta koristelutapaa, tein Kick-lakritsipatukoista perhosia kuppikakkujen päälle. Halusin myös käyttää uusia kuppikakkuvuokia ja nonparelleja, jotka olin juuri ostanut Raision Confetti-liikkeestä, joten siksi näissä oli keväinen teema.
Ostin kahdeksan Kick-patukkaa, joista käytin ehkä kuusi, mutta tein vain yhdeksän perhosta, joten jos tekee kaikkiin kuppikakkuihin perhosia, kannattaa olla enemmän patukoita.

Perhoslakritsikuppikakut

Tee kuppikakut ja kuorruta ne ohjeen mukaan (älä koristele).

Koristeluun: nonparelleja ja Kick-lakritsipatukoita

Ripottele kuorrutettujen kuppikakkujen päälle värikkäitä nonparelleja.

Lakritsiperhoset: Lämmitä Kick-patukoita mikrossa vähän kerrallaan, kunnes saat niistä muovailtua taikinan. Varo, ettet lämmitä liikaa. Kauli taikina ohueksi, ripottele tomusokeria pöydän päälle/taikina päälle tai kaulimeen, jos taikina tarttuu. Leikkaa pienellä sydänmuotilla taikinasta sydämiä. Kahdesta sydämestä muodostuu perhonen. Yhdistä kaksi sydäntä siiviksi sydämien terävästä päästä ja taivuta sydämet sivuille, niin että perhosen siivet ovat levällään. Käytä terävää päätä kiilana, jolla kiinnität perhosen kuppikakun kuorruteeseen. Laita perhonen kuorruteen sivulle.

Laitan ensin kuvan siitä, miltä kuppikakku näyttää ilman perhosta:

Ja sitten perhosen kanssa:
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti