maanantai 25. toukokuuta 2015

Vaaleanpunainen kirsikankukkatäytekakku (GL)

Halusin vaaleanpunaisen synttärikakun, ja alunperin minulla oli hieman erilainen suunnitelma koristeluun sekä kuorrutukseen. Sitten muistin kuitenkin kirsikankukka-brownieskuppikakut, ja kun se kirsikankukkakoristelu oli niin nätti ja sopi hyvin vaaleanpunainen/söpö-teemaan, joten päätin käyttää sitä. Idea mansikka- ja vaniljatäyteyhdistelmään tuli Kinuskikissa leipoo -kirjasta. Siinä oli sellainen toffeesydän kakku, jossa oli juuri mansikkatäyte ja vaniljamascarponetäyte. Vaihdoin kyllä vaniljamascarponetäytteen yhteen yksinkertaisempaan vaniljatäytteeseen, kun oli paljon muutakin tehtävää juhliin ja se oli tuttu ja turvallinen. Täytteiden ohjeet ovat siis siitä leivontakirjasta, löytyvät myös Kinuskikissan blogista, tästä mansikkatäyte ja tästä vaniljatäyte. Muuten kakku on taas ihan oma suunnitelma. :)
Täytteet on mitoitettu riittämään yhteen kerrokseen, joten jos haluaa käyttää samaa täytettä koko kakkuun, täytettä pitää tehdä tuplamäärä.

Vaaleanpunainen kirsikankukkatäytekakku (GL)

Leivo viiden kananmunan kokoinen vaalea gluteeniton kakkupohja, ohje vaikka tästä. Jos haluat tehdä kakkupohjan normaaleista jauhoista, voit otttaa ohjeen tästä.

Kostutukseen: esim. appelsiinimehua

Vaniljatäyte:
2 dl vaahtoutuvaa kermaa
100g (1/2 prk) vaniljarahkaa
1 rkl sokeria
1/4 dl vaniljakreemijauhetta

Mansikkatäyte:
2 dl mansikkasosetta (otin pakastimesta valmista sosetta, jota oli sopivasti makeutettu, mutta kannattaa tarkistaa täytteen makeusaste, jos survoo marjoista sosetta täytteentekovaiheessa)
2 dl vaahtoutuvaa kermaa
100g (1/2 prk) maustamatonta tuorejuustoa
2 rkl sokeria
1/2 dl vaniljakreemijauhetta

Vaniljakuorrute:
2 dl vaahtoutuvaa kermaa
100g (1/2 prk) vaniljarahkaa

Vaaleanpunainen kuorrute:
2 dl  vaahtoutuvaa kermaa
1 prk (à 200g) mansikkarahkaa
yli jäänyt vaniljakuorrute
vähän punaista geeliväriä (esim. Progel) tai pinkkiä geeliväriä

Kirsikkapuukoriste:
tummaa suklaata
valkosuklaata
vähän punaista geeliväriä (esim. Progel) tai pinkkiä geeliväriä

Täytä kakku edellisenä päivänä!

Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen levyyn. Kostuta jokainen kakkulevy hyvin appelsiinimehulla.

Tee ensin vaniljatäyte: vatkaa kerma vaahdoksi, sekoita joukkoon vaniljarahka, sokeri ja lopuksi vaniljakreemijauhe. Levitä täyte alimman pohjan päälle, ja nosta keskimmäinen levy päälle.

Mansikkatäyte: Jos mansikat/sose on pakastimesta, sulata se. Vatkaa kerma vaahdoksi, vatkaa joukkoon sokeri, tuorejuusto ja mansikkasose. Sekoita lopuksi vaniljakreemijauhe ja levitä kakkulevyn päälle. Nosta ylin levy päälle.

Vatkaa 2 dl kermaa vaahdoksi ja vatkaa joukkoon 100 grammaa vaniljarahkaa. Levitä vaniljakuorrute kakun päälle, älä reunoille. Kuorrutetta jää yli.

Sekoita 2 dl:aan kermaa punaista tai pinkkiä geeliväriä, niin että siitä tulee voimakkaan vaaleanpunaista. Voi olla hieman vahvempaa sävyä, sillä muut ainesosat tulevat haalentamaan väriä. Laitoin punaista geeliväriä noin 4-6 tippaa, kannattaa lisätä vähän kerrallaan. Jos käytät pinkkiä väriä, niin sitä pitää varmaan lisätä enemmän. Vatkaa sitten vaaleanpunainen kerma vaahdoksi. Vatkaa joukkoon mansikkarahka ja yli jäänyt vaniljakuorrute. Levitä kuorrute kakun reunoille. Pursota kakun päälle tähtityllalla ruusukereunukset.


Sain kakun kuorrutteen hyvin sileäksi käyttämällä Iloleipurin kaavinta. Olin juuri saanut sen synttärilahjaksi ja toimi hyvin, sai pinnan lähes täydellisen sileäksi! ^^ Tietysti mikä tahansa tuollainen työväline sopii tarkoitukseen. :) Levitin siis ensin veitsellä ja sitten tasoitin kaapimella.

Kirsikkapuukoriste: Sulata hieman tummaa suklaata (2-3 riviä Pandan tumma suklaa-levystä). Pursota kakun päälle runko ja oksia. Sulata valkosuklaata (suunnilleen saman verran). Värjää se vaaleanpunaiseksi punaisella tai pinkillä geelivärillä. Punaista tulee noin 2-3 tippaa. Pursota kukkia oksille, pieniä palluroita. Laita jähmettymään jääkaappiin. Älä laita kakkukupua päälle, jotta suklaa ei rupea hikoilemaan.
Suklaakoristeet kannattaa tehdä vasta tarjoilupäivänä ja mielellään mahdollisimman vähän ennen tarjoilua.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti