sunnuntai 10. marraskuuta 2013

Kurpitsapiirakka GL

Kurpitsapiirakka kuuluu halloweeniin, joten olen alkanut tehdä sitä halloweenjuhliini. (tai sitten se kuuluu kiitospäivään, mutta koska en vietä sitä, saa luvan olla halloweenherkku :)). Etsin viime vuonna reseptiä ja törmäsin tähän. Muutin ohjeen keliakiaversioksi, mutta kyllä tämän voi totta kai tehdä tavallisena, vaihtaa vaan jauhot. On hyvä ohje, ainoa ongelma on että valmista kurpitsasosetta ei oikein kaupoista löydy, enkä ole suoraan sanottuna jaksanut vänkätä oikeiden kurpitsojen kanssa, kun minusta ne ovat vaikuttaneet raaoilta. Kaupasta löytyy kuitenkin Felixin kurpitsasalaatti ja minusta se käy oikein hyvin, olen itse asiassa tehnyt tätä vain sillä.
Kurpitsapiirakka on jännän makuinen, koska siihen ei tavallisesti törmää leivonnaisissa. Piirakassa on myös paljon mausteita, tulee vähän joulu mieleen. Kannattaa kokeilla piirakkaa, se on ihanan makuinen ja vieraat maistelevat mielellään uusia asioita, minun vieraani ainakin söivät piirakan tänä vuonna kokonaan. :D

Kurpitsapiirakka (GL)

Pohja:
100g kylmää voita
1 1/2 rkl sokeria
1 dl gluteenitonta jauhoseosta
1 1/2 dl gl-kaurajauhoja
1/2 dl jääkylmää vettä

Täyte:
3dl kypsää kurpitsasosetta / 1 prk Felixin kurpitsasalaattia soseutettuna (soseutetaan ilman säilöntänestettä)
2 kananmunaa
1 dl fariinisokeria
1 tl vaniljasokeria
1 tl kanelia
1/2 tl inkivääriä
1/4 tl neilikkaa
ripaus suolaa
1 dl kermaa

Lisäksi vatkattua kermaa tarjoiluun (noin 1 dl)

Sekoita voi, sokeri ja jauhot nyppimällä taikinaksi. Lisää lopuksi vesi ja sekoita nopeasti. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle (halkaisija 27 cm). Siirrä se jääkaappiin odottamaan.
Sekoita munat ja kurpitsasose keskenään. Lisää fariinisokeri, mausteet ja kerma. Sekoita hyvin. Kaada täyte pohjan päälle ja paista uunin alaosassa 200 asteessa noin 40 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt. Piirakka on parasta jäähtyneenä, joten juhliin se kannattaa tehdä jo edellisenä päivänä. Tarjoile kermavaahdon / itsetehdyn vaniljakastikkeen kanssa, laita esimerkiksi kerma piirakan päälle keskelle ja ripottele hieman kanelia kerman päälle koristeeksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti