maanantai 7. joulukuuta 2015

Gluteenittomia murosuklaakonvehteja

Sain töitä yllättäen tähän marraskuun ja joulukuun vaihteeseen, ja kun pitää vielä päälle hoitaa opiskelut ja jouluvalmistelut, niin on ollut ihan mahdottoman kiire. Siksi blogi jäi taas niin vähälle marraskuussa, yritän taas parantaa tahtia joulukuussa, mutta saas nähdä mitä ehtii tehdä. :)
Laitan tähän lyhyesti yhden konvehtiohjeen, jota voi tehdä jouluaatoksi tai jo nyt joulua odottaessa. Itsetehdyt konvehdit ovat muodostuneet jo vakioherkuksi meidän joulupöydässä, mutta teen niitä usein ennen joulua ja annan lahjaksi kavereille. Niitä on hyvä laittaa kaupasta ostettuihin tyhjiin suklaarasioihin, tapaan vähän hamstrata niitä juuri sitä tarkoitusta varten... ^^

Kuvassa on myös piparikonvehteja, niiden ohje löytyy täältä (on sekä gl- että normaaliversio).

Tässä ohjeessa kannattaa muuten käyttää oikeasti sitä vaaleaa siirappia, olen tehnyt myös tummalla ja siitä tuli vähän liiankin makeaa...

GL-murosuklaakonvehteja (n. 20-30 kpl)


Maitosuklaakerros:
50g voita
1 rkl vaaleaa siirappia
150g maitosuklaata paloina
gluteenittomia cornflakes-muroja

Tumma suklaa -kerros
50 g voita
2 rkl vaaleaa siirappia
125g tummaa suklaata paloina
gluteenittomia cornflakes-muroja

HUOM! Normaaliversion voi tehdä käyttämällä tavallisia cornflakes-muroja, tai koska ohje on alun perin riisimurosuklaakonvehdit, niin voit käyttää niitä (suosittelen kokeilemaan, ovat tosi hyviä nekin!) Jos käytät riisimuroja, niin älä murskaa muroja.

Sulata voi, vaalea siirappi ja maitosuklaa vesihauteessa. Sekoita tasaiseksi. Ota liedeltä, kaada seokseen cornflakes-muroja, laitan noin reilun desin. Koska cornflakesit ovat niin isoja, murskaan niitä etukäteen kädellä, jotta ne ovat pienempiä ja sopivat paremmin pieniin konvehtipaloihin. Idea on laittaa niin paljon, että kaikki murot peittyvät suklaaseen. Peitä neliskulmainen vuoka (20 x 20 cm) leivinpaperilla (sekä pohja ja reunat). Jos haluat, että paperi pysyy paremmin paikoillaan, voitele vuoan pohja ja laita paperi vasta sitten. Kaada seos vuokaan ja painele tasaisesti pohjalle.
Sulata voi, vaalea siirappi ja tumma suklaa vesihauteessa (voit käyttää samaa kulhoa kuin maitosuklaaseoksessa). Sekoita tasaiseksi, ota liedeltä ja kaada seokseen taas noin reilu desi murskattuja muroja (tähän kerrokseen laitan enemmän muroja kuin ensimmäiseen). Koska tämä on päällimmäinen kerros, pidä huolta, että murot varmasti peittyvät suklaaseokseen, jotta konvehdeilla on kaunis suklaapinta. Kaada seos tasaisesti maitosuklaakerroksen päälle, tasoita ja laita jääkaappiin jähmettymään muutamaksi tunniksi tai yön yli.
Ota jähmettynyt suklaa jääkaapista, ota se pois vuoasta ja leikkaa terävällä veitsellä haluamasi kokoisiin neliöihin. Itse leikkaan sen verran pieniä, että tulee noin 20-30 konvehtia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti