maanantai 25. marraskuuta 2013

Kahdenlaiset halloweenkuppikakut

Vaikka halloween on jo kaukana takanapäin, laitan nyt pari reseptiä halloweenjuhlista, koska en aiemmin ole ehtinyt. Nämä ovat kuitenkin jakamisen arvoisia, ja aina on hyvä suunnitella ensi vuotta. :D
Tein halloweenina kahdenlaisia kuppikakkuja: suklaalakritsikuppikakkuja ja sitruunalimekuppikakkuja. Suklaalakritsan ohjeen otin Kinuskissan sivuilta ja muokkasin; sitruunalime on oma yhdistelmä, jonka muffinssiosan olen ottanut kauan sitten Valion sitruunarahkapurkin kyljestä. Muffinssien määrä riippuu siitä, minkä suuruisiin vuokiin ne laitetaan. Käytin sitruunalimekuppikakkuihin pienempiä vuokia ja suklaalakritseihin isompia.
En oikein pidä sokerimassan tai marsipaanin mausta, joten tein koristeet tummasta suklaasta. Mutta itse tehdessä voi aina sitten koristella miten haluaa. :)

Suklaalakritsikuppikakut (n. 12 kpl)

Muffinssit:
150g margariinia
1 1/2 dl sokeria
2 kananmunaa
2 tl leivinjauhetta
2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 dl hiivaleipäjauhoja
2 1/2 rkl kaakaojauhetta
1 1/2 dl maitoa tai kermaa
3 (à 19g) Kick-patukkaa pieninä palasina

Vaahdota margariini ja sokeri, lisää munat yksitellen vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan maidon/kerman kanssa. Lisää lopuksi pieniksi palasiksi leikatut Kick-patukat. Jaa taikina muffinssivuokiin ja paista 200 asteessa 12-15 minuuttia. Anna muffinssien jäähtyä.

Kuorrute:
2 dl kuohukermaa
7 (à 19g) Kick-patukkaa
tummaa suklaata koristeihin.

HUOM! Lakritsikastike kannattaa tehdä jo edellisenä päivänä, jotta se on varmasti tarpeeksi kylmää.

Mittaa kerma kattilaan ja paloitellut Kick-patukat. Kuumenna kiehumispisteeseen ja jatka keittämistä kunnes lakritsipalat ovat täysin sulaneet. Jäähdytä kastike ja siirrä jääkaappiin. Vatkaa (mieluiten vasta seuraavana päivänä) jääkaappikylmä lakritsikastike vaahdoksi. Pursota kuppikakkujen päälle.

Koristele muffinssit tummasta suklaasta tehdyillä hämähäkeillä (sulata suklaa ja pursota leivinpaperilla vuoratulle pellille hämähäkin muotoon. Laita ensin jääkaappiin jähmettymään ja myöhemmin pakastimeen jos on aikaa - niistä tulee silloin kovempia).

Sitruunalimekuppikakut (n. 20 kpl)

Muffinssit:
100g voita
1 1/2 dl sokeria
1 kananmuna
200g Valion sitruunarahkaa
2 tl leivinjauhetta
2 dl vehnäjauhoja
1 dl hiivaleipäjauhoja

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää muna vatkaten joukkoon. Sekoita vaahtoon sitruunarahka ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Jaa taikina muffinssivuokiin (pieniin) ja paista 200 asteessa 15-17 minuuttia. Anna jäähtyä.

Kuorrute: (riitti noin 15-20 muffinssille)
2 dl kermaa
1 prk Valion valkosuklaa-limerahkaa
tummaa suklaata koristeihin

Vatkaa kerma vaahdoksi ja vatkaa joukkoon rahka. Pursota kuppikakuille. Koristele luun muotoisilla suklaakoristeilla (sulatettu tumma suklaa pursotettu luun muotoon).




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti