Rahkat ja sellaiset, joihin ei tarvitse jauhoja, ovat muuten hyviä herkkuja keliaakikoille, jos ei halua leipoa mitään gluteenittomista jauhoista.
Appelsiinirahka (noin 7 annosta)
2 1/2 - 3 appelsiinia1 1/2 prk (à 250g) maitorahkaa
4 dl kermaa
100g appelsiinituorejuustoa
6 rkl sokeria
3 tl vaniljasokeria
Leikkaa appelsiinista (keskimmäiset osat sopivat parhaiten) 4 siivua koristelua varten ja paloittele loput appelsiinit. Kannattaa ensin paloitella kaksi ja puoli appelsiinia ja sitten lisätä rahkaan, jos haluaa enemmän.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa sekaan ensin maitorahka, sitten appelsiinituorejuusto ja lopuksi sokerit. Lisää appelsiininpalat. Kaada rahka tarjoilukulhoon ja siloita hieman pintaa. Laita yksi appelsiininsiivu keskelle ja viisi puolikasta siivua reunoille.
Kannattaa tarjota rahka mahdollisimman pian valmistuksen jälkeen, tai ainakin lisätä appelsiinit vasta juuri ennen tarjoilua. Ne nimittäin happanevat ja ovat jo parin päivän päästä aika voimakkaita rahkassa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti