torstai 8. toukokuuta 2014

Jämien käyttäminen hyödyksi

Yleensä leivonnassa käy välillä niin, että jotain ainesosaa jää yli. Niin kuin puolikas rahkapurkki, kuppikakkujen kuorrutteen jämä jne. Lakritsijäätelöohjeessani jää 1/3 lakritsikastikkeesta yli, jos sitä ei halua syödä jäätelön kanssa. Minusta se jäätelö on hyvä sellaineen, joten jäin sitten miettimään, että mihin voisi käyttää ylimääräisen kastikkeen, ja päätin tehdä siitä muffinssikuorrutteen.
Usein kun leivon muffinsseja, muutama jää ilman kuorrutetta, joten pakastan ne. Se on sinällään ihan kätevää, koska jos joskus leipoessa jää ylimääräistä kuorrutetta tai kakun täytettä, voi ottaa pari muffinssia pakastimesta ja kuorruttaa ne seoksella, jota jäi yli. Sillä tavalla kaikki käytetään hyödyksi eikä myöskään tarvitse leipoa satsia muffinsseja vain jotta voisi kuorruttaa pari. :)

Suklaamuffinsseja lakritsikuorrutteella

7-8 suklaamuffinssia (esim. tässä ohje)
1/3 eli yli jäänyt lakritsikinuski (tässä ohje)
200g maustamatonta tuorejuustoa
3 tippaa vanilja-aromia
Koristeluun lakritsiströsseleitä

Vatkaa lakritsikinuski, tuorejuusto ja vanilja-aromi sekaisin. Lisää sokeria halutessasi, tosin minusta ei ollut tarpeen. Pursota tähtityllalla kuorrute suklaamuffinssien päälle, koristele lakritsiströsseleillä.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti