Muffinssien lukumäärä riippuu vuokien koosta, ihan isoimmilla on tullut vain 9 kpl:tta, mutta hieman pienemmillä on tullut 15-18. Käytän tähän kuitenkin isoja vuokia, en sellaisia ihan pieniä valkoisia. Kuorrutetta pitäisi riittää noin 10 tai 12 muffinssille.
Nämä ovat tosi hyviä kuppikakkuja, kelpaa varmasti suklaan ystäville, ja nyt voi tarjota suosikkiherkkua myös keliaakikoille! :)
Suklaakuppikakut GL (noin 12 kpl)
Muffinssit:150g margariinia
1 1/2 dl sokeria
2 kananmunaa
2 dl Sunnuntain gluteenitonta jauhoseosta
1 1/2 dl gluteenittomia kaurajauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 1/2 rkl kaakaojauhetta
1 1/2 dl maitoa tai kermaa
1 levy (200g) Marabou Daim-suklaata
Kuorrute:
100g maitosuklaata
200g-250g mascarponejuustoa (laitan aina yhden purkin)
3 tippaa vanilja-aromia
Koristeluun: esim. nonparelleja
Huom! Jos haluat tehdä ei-gluteenittomia muffinsseja, korvaa keliakiajauhot seuraavalla:
2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 dl hiivaleipäjauhoja
Vaahdota pehmeä margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen, vatkaa aina välissä. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan vuorotellen maidon/kerman kanssa. Rouhi suklaa ja lisää viimeiseksi. Nosta lusikoiden avulla taikinaa muffinssivuokiin (lukumäärä riippuu vuokien suuruudesta). Paista 200 asteessa noin 15-20 minuuttia. Anna jäähtyä.
Sulata suklaa, anna pikkuisen jäähtyä. Vatkaa kaikki kuorrutteen aineet sekaisin sähkövatkaimella. Laita jääkaappiin vähäksi aikaa, kunnes on niin kiinteää, että voi pursottaa.
Pursota tähtityllalla kuorrute jäähtyneiden muffinssien päälle ja koristele esim. nonparelleilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti