maanantai 28. heinäkuuta 2014

Limeposse mansikoilla (GL)

Tämä ohje taisi löytyä tämän kesän jostain Pirkka ruoka-lehdestä. Hieman kirpeitä ja sopii älyttömän hyvin marjojen, vaikkapa niiden mansikoiden kanssa, jotka ovat oma suosikkini kesän marjoista. Marjat kannattaa laittaa juuri ennen tarjoilua, koska niistä erittyy nestettä.
Ohjeesta tulee sitten hyvin vähän, laitoin limepossen hyvin pieniin pikareihin, että on ihan minijälkkäri. :)

Limeposset (4 pientä pikaria)
2 dl kuohukermaa
3/4 dl sokeria
1/2 dl limetin mehua (noin 1 1/2 limettiä puristettuna)
1 tl vaniljasokeria
Koristeluun: tuoreita mansikoita.

Mittaa kerma ja sokeri kattilaan, keitä noin 3 minuuttia samalla sekoittaen. Seos saa reilusti poreilla. siirrä kattila liedeltä ja sekoita 1 rkl kermaseosta limettimehuun. Mehun kuuluu juoksettua (minulla juoksettui vain ihan pikkaisen ja toimi silti hyvin). Kaada mehu ohuena nauhana kermaseoksen joukkoon koko ajan sekoittaen. Mausta vaniljasokerilla. Jaa seos pieniin pikareihin tai annoskulhoihin ja anna hyytyä vähintään kolme tuntia jääkaapissa. Koristele mansikoilla juuri ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti