maanantai 11. elokuuta 2014

Keksileivokset GL

Olin tekemässä juhliin mansikkaleivoksia, jotka eivät siis ole gluteenittomia. Koska keliaakikkoveljeni oli tulossa paikalle, halusin tehdä jotain korvaavaa. Koska tein jo muuta gluteenitonta ja oli menossa kauhea helle-aalto eli olin laiskalla päällä, en jaksanut ruveta värkkäämään mitään kauhean erilaista tai jotain gluteenitonta taikinaa. Tuli kuitenkin mieleen että kaupasta voisi saada ihan kelvollisia gluteenittomia keksejä, joiden päälle voisi laittaa samoja täytteitä kuin leivoksiin.
Juttu sitten toimi ja olivat hyviä. Mansikat toimi hyvin, mutta vadelmat antoi ehkä enemmän makua kokonaisuuteen. Kumpi tahansa on kuitenkin hyvä. :)
Että silleen tämä on hyvin helppo, ei tarvitse sinällään "leipoa" mitään tai ostaa keliakiajauhoja. Hyvin yksinkertainen ja voi nopeasti väsätä kesällä keliakiavieraalle!

Pienet keksileivokset

1 pkt Semperin gluteenittomia kolakeksejä (en tiedä miksi ne ovat nimeltään kolakeksejä, kun ovat oikeasti vaniljakeksejä, mutta pakkauksessa lukee niin)
tuoreita mansikoita/vadelmia
1 prk Valion sitruunarahkaa
2 dl kermaa

Ota esille keksit (niin monta kuin haluat tehdä). Vaahdota kerma ja vatkaa sitten joukkoon rahka. Leikkaa mansikat/vadelmat keksien päälle siivuiksi. Pursota sitruunakerma marjojen päälle. Nauti heti. :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti