lauantai 20. joulukuuta 2014

Jouluiset maustekeksit

Kiinnostuin alun perin sellaisista molasse cookies-resepteistä, kun selasin yhtä amerikkalaista blogia. Siinä ohjeessa oli valitettavasti rusinoita, joista en kauheasti perusta, joten etsin googlesta toisen ohjeen. Enää oli sitten ongelmana vain löytää Suomesta vastaavat ainekset. Täältä en ainakaan ole löytänyt melassia normaaleista ruokakaupoista, mutta internetistä löytyi taas hyvä vihje: tumma siirappi on suunnilleen sama. Joten tässä on sitten tuplattu ja muokattu ja käännetty ohje tästä.
Kekseissä on samoja mausteita kuin piparkakuissa, joten siksi pikkuveljeni kutsuu näitä piparikekseiksi. En tiedä, onnistuinko itse keksimään parempaa nimeä, mutta ne kulkevat nyt maustekeksien nimellä, kunnes joku keksii jotain parempaa. :)

Maustekeksit (n. 50 kpl)
200g sulaa voita
3 dl sokeria
2 kananmunaa
3/4 dl tummaa siirappia
4 tl ruokasoodaa
1 tl suolaa
2 tl kanelia
1 tl neilikkaa
1 tl inkivääriä
3 dl hiivaleipäjauhoja
3 dl vehnäjauhoja

Sekoita sulanut ja jäähtynyt voi sokerin ja munien kanssa. Lisää siirappi ja sekoita. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seokseen. Sekoita kunnolla ja laita jääkaappiin tunniksi.
Pyöritä taikinasta pienten/keskikokoisten lihapullien kokoisia palloja, pyöritä ne sokerissa ja asettele leivinpaperilla vuoratulle pellille. Taikina on aika tahmeaa, sen voi välillä laittaa kylmää jähmettymään jos haluaa, mutta saa siitä muutenkin palloja. Pallojen pitää olla tarpeeksi erillään, sillä ne leviävät paiston aikana. Paista 190 asteessa noin 8 minuuttia. Keksit ovat aika pehmeitä, mutta jos haluaa kovempia, voi paistaa 10 minuuttia. Anna keksien jäähtyä 5 minuuttia pellillä ennen kuin siirrät muualle jäähtymään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti