lauantai 31. tammikuuta 2015

Daim-vaniljakuppikakut

Näitä daimuffinsseja olen tehnyt monta kertaa, ja laittanut välillä muuta suklaata väliin ja tehnyt erilaisia kuorrutuksia. Tosi hyviä suklaamuffinsseja tulee, ja parasta on juuri se, että reseptiä voi muutella makunsa mukaan. Muffinssien ohje on Kinuskikissan blogista, tosin olen lisännyt ohjeeseen hiivaleipäjauhoja vehnäjauhon tilalle ja hieman muutenkin muokannut. Kuorrutteeksi tuli tällä kertaa vaniljarahka, koska sitä löytyi jääkaapista. :)

Daimvaniljakuppikakut (12-15 keskikokoista)

Daimmuffinssit:
150g margariinia
1 1/2 dl sokeria
2 kananmunaa
2 tl leivinjauhetta
2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 dl hiivaleipäjauhoja
2 1/2 rkl kaakaojauhetta
1 1/2 dl maitoa tai kermaa
1 levy/200g Marabou Daim-suklaata

Kuorrute: (noin 12 muffinssille)
1 prk/200g Valion vaniljarahkaa
2 1/2 -3 dl kermaa
Koristeluun: strösseleitä/suklaata vuollettuna

Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää munat yksitellen vatkaten välillä. Yhdistä kuivat aineet ja lisää taikinaan vuorotellen maidon/kerman kanssa. Rouhi suklaa ja lisää taikinaan. Jaa taikina keskikokoisiin muffinssivuokiin. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia. Anna muffinssien jäähtyä.
Vatkaa kuorrutteen kerma vaahdoksi ja vatkaa sen jälkeen vaniljarahka joukkoon. Pursota kuorrute jäähtyneiden muffinssien päälle. Käytin vain muovipussia, johon leikkasin reiän. Pidän paljon tähtityllakuviosta, mutta halusin tällä kertaa vaihtelua, joten tein muovipussiversion. Koristele kuppikakut vielä strösseleillä tai vuole suklaalastuja päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti