perjantai 31. heinäkuuta 2015

Kesäinen suklaakakku (GL)

Olen ollut lomalla ja tehnyt kaikenlaista muuta heinäkuussa, niin blogi on jäänyt vähän huomiotta... ^^' jos haluaa nähdä, mitä tässä kuussa olen leiponut, niin kannattaa mennä instagramiin katsomaan. ^^ Yritän tännekin laitella mahdollisimman pian lisää reseptejä ja kuvia, kun on kuitenkin tullut leivottua aika paljon. :)

Nyt tulee lyhykäisyydessään jo blogattu ohje, mutta kun on marja-aika, niin koristelin mansikoilla ja ajattelin siksi laittaa tänne. Mansikat sopivat loistavasti kakkuun, ja niitä voi tarjoilla vielä erikseen lisänä. :D
Tästä voi tehdä joko gluteenittoman version tai tavallisen version.

Kesäinen suklaakakku

Tee Steve-suklaakakku ohjeen mukaan. Anna jäähtyä hieman, noin huoneenlämpöiseksi, jotta kerma ei ala sulamaan kakun päällä. Koristeluun tarvitset:

2 dl kermaa
muutaman mansikan (plus ylimääräisiä, jos haluat tarjota kakun kera enemmän marjoja)
tomusokeria

Siivilöi kakun pinnalle tomusokeria. Vatkaa kerma vaahdoksi ja makeuta sokerilla ja vaniljasokerilla. Laita kerma pursotuspussiin ja pursota tähtityllalla keskelle ja reunalle koristeet. Voit vaikka tehdä kukan keskelle ja reunoille pienet pyörteet. Ota isoin mansikka ja leikkaa sen kärjestä katsoen ristiviillot, melkein kantaan asti. Asettele se hieman auki kakun keskelle kerman päälle ja pursota mansikan sisälle kermaa. Leikkaa mansikoita neljään osaan ja asettele keskimansikan ympärille niitä sekä jokaisen pyörteen päälle yksi. Tarjoa kakku lopun kerman ja mansikoiden kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti