Omena-/Mustikkapiirakka (pellillinen)
250g margariinia2 1/2 dl sokeria
3 kananmunaa
2 dl gl-kaurajauhoja + 4 dl gluteenitonta jauhoseosta/ 3 dl vehnäjauhoja + 3 dl hiivaleipäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
3 tl vaniljasokeria
4 omenaa viipaleina + kanelia / 400g mustikoita (+ perunajauhoa)
Kuorrutus:
200g laktoositonta kermaviiliä
2 kananmunaa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
Vatkaa pehmeä margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmunat yksi kerrallaan vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon siivilän läpi. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille (syvä). Viipaloi omenat ja aseta taikinan päälle, ripottele kanelia omenoiden päälle. Jos teet mustikkapiirakkaa, ripottele ne taikinan päälle omenoiden sijaan. Pakastemustikat voi laittaa jäisinä, sekoita niihin perunajauhoa (noin 4 tl). Huom. Jos teet puolet ja puolet, tarvitset vain 200g mustikoita ja 2 omenaa.
Sekoita kaikki kuorrutteen aineet keskenään ja kaada tasaisesti omenoiden/ mustikoiden päälle. Paista keskitasolla 200 asteessa noin 30 minuuttia. Piirakkaa voi tarjota sellaisenaan tai vaniljakastikkeen kera (nautinto nousee seuraavalle tasolle, jos tekee vaniljakastikkeen itse. ;)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti