Joka tapauksessa, leivoin taas pitkästä aikaa gluteenitonta, koska kävin veljeni uudessa asunnossa. Minun oli tehnyt mieli mariannekakkua, joten leivoin sellaisen. Resepti on äitini, ja toimii yhtä hyvin normaalina kuin gluteenittomana.
Laitan oheen normaalin versionkin niin saavat muutkin kuin keliaakikot herkutella. ;)
Mariannekakku
200g pehmeää voita tai margariinia2 dl sokeria
3 kananmunaa
1 dl kermaviiliä (puolikas 200g:n purkki)
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
3 dl gluteenitonta jauhoseosta
1 dl gluteenitonta kaurajauhoa
2 rkl kaakaojauhetta
1 pss Marianne crush -rouhetta
Kuorrute 1:
100g tummaa suklaata
100g maitosuklaata
Kuorrute 2: (tein toisen, kun ärsytti että suklaa halkeili ekassa. Tämä kuorrute on jämäkkä, mutta sitä voi leikata ilman, että pinta halkeilee)
100g margariinia
75g tummaa suklaata
75g maitosuklaata
Koristeluun valkosuklaata
Huom! Jos haluat tehdä tavallisen kakun, käytä gluteenittomien jauhojen sijasta 3 dl vehnäjauhoja ja 1 dl hiivaleipäjauhoja. Muuten tee ohje samalla tavalla.
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat joukkoon yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita kermaviili ja mariannerouhe. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sekoita taikinaan. Kaada voideltuun rengasvuokaan (halkaisija 24 cm) ja paista 175 asteessa noin 50 minuuttia. Anna jäähtyä.
Kuorrutevaihtoehto 1:
Sulata tumma suklaa ja maitosuklaa vesihauteessa. Levitä jäähtyneen kakun päälle ja anna jähmettyä. Suklaakuorrute on kova, joten kannattaa ottaa se huoneenlämpöön ennen tarjoilemista, jos haluaa että kuori on pehmeämpi ja helpommin leikattava.
Kuorrutevaihtoehto 2:
Sulata margariini kattilassa. Ota se pois liedeltä ja sekoita siihen suklaat. Sekoita, kunnes suklaat ovat sulaneet ja kuorrute on tasainen. Levitä jäähtyneen kakun päälle. Kuorrute valuu, joten sitä voi lusikalla nostaa takaisin kakun päälle. Anna kuorrutteen jähmettyä jääkaapissa.
Koristele kakku esim. sulattamalla hieman valkosuklaata ja pursota sillä kuvioita kakun pintaan.
HUOM! Muistathan, että kun leivot gluteenittomia tuotteita, et voi käyttää tuotteita tai astioita, jotka ovat olleet aiemmin kosketuksissa tavallisten jauhojen tai muiden gluteiinia sisältävien tuotteiden kanssa. Työpöytä ja kakkuvuoka pitää samaten olla puhdas kaikista muruista. :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti