Jos ei ole mitään ylimääräisiä jämiä, vaan tekee piirakan muuten vaan, riittää täytteeseen 200g tuorejuustoa ja 250g maitorahkaa.
Persikkajuustopiirakka
Pohja:200g piparkakkuja (mieluiten kaupan)
50g sulaa margariinia
Täyte:
200g-300g tuorejuustoa (appelsiini/sitruuna)
250g-300g maitorahkaa (tai sitruuna/valkosuklaaa-limerahkaa, jos on ylijäänyttä)
2 kananmunaa
1/2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
Pinnalle: säilykepersikoita (noin 3 puolikasta riittää)
Voitele pyöreä piirakkavuoka (halkaisija 27 cm). Sulata margariini. Hakkaa piparit kaulimella tai lihanuijalla muovipussin sisällä muruiksi. Kaada murut astiaan ja sekoita sula margariini siihen. Painele massa piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Leikkaa pala foliota ja aseta se vuoan pohjan ja reunojen päälle tiiviisti, jotta reunat pysyvät esipaistettaessa ylhäällä. Paista pohja 200 asteessa 8 minuuttia.
Sekoita täytteen kaikki ainekset keskenään ohjeen järjestyksessä. Kaada pohjan päälle ja tasoita. Leikkaa säilykepersikat siivuiksi ja asettele piirakan päälle haluamallasi tavalla. Paista uunissa 175 asteessa 40 minuuttia. Anna jäähtyä ja laita sitten jääkaappiin.
Piirakka kannattaa tarjota vasta seuraavana päivänä, kun se on jähmettynyt kunnolla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti