sunnuntai 6. huhtikuuta 2014

Kaurakookoskeksit

Näistä on tullut yksi lempikeksiohjeistani. Löysin ohjeen Yhteishyvä-lehdestä joskus ennen joulua, mutta olen ehtinyt leipoa näitä jo muutamaan otteeseen. Sinällään aika helppo ohje eikä ole paljon työvaiheita, että homma hoituu varsin nopeastikin. Kannattaa kyllä vahtia keksien paistoa, sillä nämä valmistuvat äkkiä.

Kaurakookoskeksit (noin 30 kpl)

1/2 tl leivinjauhetta
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
1 dl kookoshiutaleita
2 1/2 dl kaurahiutaleita
100g margariinia
3 rkl tummaa siirappia
2 rkl vettä

Yhdistä kuivat aineet keskenään. Sulata margariini ja lisää sekaan siirappi ja vesi, sekoita. Lisää kuivat aineet seokseen ja sekoita niin että tulee yhtenäinen taikina. Taikina on mureneva, ettei tarvitse olla yksi ainoa klöntti. Nosta taikinasta teelusikan/-lusikoiden avulla nokareita leivinpaperoidulle pellille. Muotoile sormin nokareista pyöreähköjä littanoita keksejä (ovat suhteellisen pieniä). Kostuta välillä sormia, jos taikina tarttuu niihin liikaa. Paista keksejä keskitasolla 200 asteessa 5-7 minuuttia. Keksien kuuluu ruskistua vähän reunoilta. Anna niiden jäähtyä, jolloin ne jähmettyvät kunnolla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti