Jos haluat tavallisen kakkupohjan, etkä keliakiapohjaa, voit käyttää esim. Tohtorikakun ohjeen kakkupohjaa.
Vaniljamokkatäytekakku
Täytekakkupohja:5 kananmunaa
2 dl sokeria
1/2 dl tapiocatärkkelystä
1 dl gl-kaurajauhoja
1 1/2 dl gluteenitonta jauhoseosta
2 tl leivinjauhetta
Paista ja täytä kakku edellisenä päivänä!
Vaahdota munat ja sokeri hyväksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet siivilän läpi vähän kerrallaan ja sekoita varovasti. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun (GL!) vuokaan (läpimitta 24 cm). Paista 175 asteessa noin 35 minuuttia. Kokeile tikulla että kakku on varmasti kypsä ja paista lisää, jos se ei ole kypsä.
Täytä ja kuorruta kakku Tohtorikakun ohjeiden mukaan.
Koristelu:
Täytteestä jäi yli, joten sitä voi käyttää pursotukseen ja lisäksi kuvioihin tarvitaan sulatettua valkosuklaata.
Pursota kuorrutetun kakun päälle reunukset/reunus tähtityllalla. Sulata valkosuklaata ja pursota millaisia kuvioita haluat.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti