sunnuntai 20. huhtikuuta 2014

Vaniljamokkatäytekakku (GL)

Tämä täytekakku on muuten täsmälleen samanlainen kuin Tohtorikakku, paitsi että se on gluteeniton ja koristeltu eri tavalla.
Jos haluat tavallisen kakkupohjan, etkä keliakiapohjaa, voit käyttää esim. Tohtorikakun ohjeen kakkupohjaa.

Vaniljamokkatäytekakku

Täytekakkupohja:
5 kananmunaa
2 dl sokeria
1/2 dl tapiocatärkkelystä
1 dl gl-kaurajauhoja
1 1/2 dl gluteenitonta jauhoseosta
2 tl leivinjauhetta

Paista ja täytä kakku edellisenä päivänä!

Vaahdota munat ja sokeri hyväksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet siivilän läpi vähän kerrallaan ja sekoita varovasti. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun (GL!) vuokaan (läpimitta 24 cm). Paista 175 asteessa noin 35 minuuttia. Kokeile tikulla että kakku on varmasti kypsä ja paista lisää, jos se ei ole kypsä.

Täytä  ja kuorruta kakku Tohtorikakun ohjeiden mukaan.

Koristelu:
Täytteestä jäi yli, joten sitä voi käyttää pursotukseen ja lisäksi kuvioihin tarvitaan sulatettua valkosuklaata.
Pursota kuorrutetun kakun päälle reunukset/reunus tähtityllalla. Sulata valkosuklaata ja pursota millaisia kuvioita haluat.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti