Suklaaneliöt (pellillinen)
2 1/2 dl vettä200g voita
4 rkl kaakaojauhetta
1 tl suolaa
1 1/2 tl ruokasoodaa
2 tl vaniljasokeria
3 dl gluteenitonta jauhoseosta
2 dl gl-kaurajauhoja
4 dl sokeria
1 dl maustamatonta jogurttia
1 kananmunaa
Kuorrute:
100g voita
2 rkl maitoa
1 rkl kaakaojauhetta
225 g /vähän alle 4 dl tomusokeria
Huom! Jos haluat tehdä ei-keliakiaversion, korvaa keliakiajauhot (5 dl) seuraavilla:
2 dl vehnäjauhoja
3 dl hiivaleipäjauhoja
Keitä vesi, voi, kaakaojauhe ja suola kattilassa, kunnes seos on tasainen. Anna jäähtyä kylmässä vedessä samalla kun teet seuraavia vaiheita. Sekoita ruokasooda, vaniljasokeri ja jauhot keskenään, sekoita viimeiseksi joukkoon sokeri. Lisää kuiviin aineisiin jäähtynyt suklaaseos. Vatkaa kananmunat jogurtin kanssa sekaisin ja lisää joukkoon. Kaada taikina leivinpaperoidulle syvälle uunipellille (minulla on 60 senttiä leveä) ja levitä tasaiseksi. Paista 200 asteessa 20 minuuttia. Anna jäähtyä.
Valmista kuorrute. Sulata voi, anna sen pikkaisen jäähtyä. Sekoita maito joukkoon, sitten kaakaojauhe ja tomusokeri. Levitä kuorrute jäähtyneen pohjan päälle ja anna jähmettyä hetki jääkaapissa ennen kuin leikkaat paloiksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti