sunnuntai 27. huhtikuuta 2014

Suklaaneliöt GL

Osallistuin jokin aikaa sitten Pirkka-lehden paras gluteeniton  resepti-kisaan. Pääsin kuuden parhaan joukkoon, josta sitten ihmiset saivat nettisivulla äänestää, mikä resepti pääsee lehteen. En voittanut, mutta ajattelin laittaa reseptin blogiin siitä kiinnostuneille, kun ei tullut lehteen... :) Eivät välttämättä ole erikoisen näyttäviä, mutta todella hyviä, menevät varmasti kaupaksi, sekä keliaakikoille että ei-keliaakikoille. Meillä käynyt maalämpökaivon poraajakin (joka sattui olemaan keliaakikko, joten pakastimesta piti kaivaa suklaaneliöitä) sanoi, ettei varmaan ikinä saa yhtä hyviä tarjoomuksia työkeikalla. ^^ Ja on hyvin simppeliä tehdä, ei tarvitse kauheasti taiteilla. :)

Suklaaneliöt (pellillinen)

2 1/2 dl vettä
200g voita
4 rkl kaakaojauhetta
1 tl suolaa
1 1/2 tl ruokasoodaa
2 tl vaniljasokeria
3 dl gluteenitonta jauhoseosta
2 dl gl-kaurajauhoja
4 dl sokeria
1 dl maustamatonta jogurttia
1 kananmunaa

Kuorrute:
100g voita
2 rkl maitoa
1 rkl kaakaojauhetta
225 g /vähän alle 4 dl tomusokeria

Huom! Jos haluat tehdä ei-keliakiaversion, korvaa keliakiajauhot (5 dl)  seuraavilla:
2 dl vehnäjauhoja
3 dl hiivaleipäjauhoja

Keitä vesi, voi, kaakaojauhe ja suola kattilassa, kunnes seos on tasainen. Anna jäähtyä kylmässä vedessä samalla kun teet seuraavia vaiheita. Sekoita ruokasooda, vaniljasokeri ja jauhot keskenään, sekoita viimeiseksi joukkoon sokeri. Lisää kuiviin aineisiin jäähtynyt suklaaseos. Vatkaa kananmunat jogurtin kanssa sekaisin ja lisää joukkoon. Kaada taikina leivinpaperoidulle syvälle uunipellille (minulla on 60 senttiä leveä) ja levitä tasaiseksi. Paista 200 asteessa 20 minuuttia. Anna jäähtyä.
Valmista kuorrute. Sulata voi, anna sen pikkaisen jäähtyä. Sekoita maito joukkoon, sitten kaakaojauhe ja tomusokeri. Levitä kuorrute jäähtyneen pohjan päälle ja anna jähmettyä hetki jääkaapissa ennen kuin leikkaat paloiksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti