sunnuntai 30. marraskuuta 2014

Lakritsaiset sateenkaarikuppikakut

Oli ollut pitkä tauko tuossa leipomisessa, kun on ollut kaikenlaisia opiskelukiireitä. Onneksi kaverin tilaus pikkujoulujuhliin sai leipomisvaihteen taas päälle, ja innostuin sitten tekemään lakritsikuppikakkuja appelsiinituorejuustokuorrutteella.
Ovat tosi hyviä ja kuppikakut voi tietysti koristella vaikka millä tavalla. Tasa-arvoisen avioliittolain kunniaksi koristelin ne sateenkaarilipuilla ja syötiinkin näitä silloin perjantaina. ^^

 

Lakritsisateenkaarikuppikakut (noin 15-18 keskikokoista)

Taikina:
150g margariinia
3 1/3 dl sokeria
3 munaa
1/2 sitruunan puristettu mehu
3 dl vehnäjauhoja
2 1/2 dl hiivaleipäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 dl maitoa
250g lakritsia (esim. 1 pss Pandan tavallista lakritsia)
Kuorrutus:
100g voita
200g appelsiinituorejuustoa
1 rkl vaniljasokeria
noin 500g tomusokeria
Koristeluun: kaakaojauhetta ja sateenkaarilippuja

Muffinssit:
Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa munat yksi kerrallaan joukkoon. Lisää sitruunan puristettu mehu. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne taikinan joukkoon. Sekoita maito joukkoon ja lopuksi lakritsat paloiteltuina. Sekoita tasaiseksi. Täytä kuppikakkuvuoat noin 2/3 täyteen ja paista uunissa 175 asteessa noin 15-20 minuuttia. Anna jäähtyä pellillä 5 minuuttia ja nosta sitten muualle jäähtymään.
Kuorrute:
Sekoita pehmeä voi ja appelsiinituorejuusto. Lisää vaniljasokeri ja suurin osa tomusokerista. Älä laita kaikkea tomusokeria, voit lisätä myöhemmin lisää jos on tarpeen. Sekoita tasaiseksi, tarkista maku ja koostumus ja lisää tarvittaessa tomusokeria. Kuorrute ei saa olla niin löysää, ettei sitä voi pursottaa. Pursota kuorrute tähtityllalla jäähtyneiden muffinssien päälle. Kuorrutetta pitäisi riittää noin 15 keskikokoiselle muffinssille.
Koristelu:
Siivilöi kuppikakkujen päälle kaakaojauhetta.
Sateenkaariliput voit tehdä itse seuraavasti: Etsi netistä kuva sateenkaarilipusta, muista että tarvitset kaksi puolta. Tulosta kuvat ja leikkaa irti. Liimaa/ teippaa kaksipuolisella teipillä kaksi lipun puolta yhteen niin, että väliin tulee cocktailtikku tangoksi. Aseta liput kuppikakkujen päälle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti