maanantai 9. maaliskuuta 2015

Keväinen limejuustokakku

Tänään tuli niin keväinen olo kävellessäni auringonpaisteessa, joten ajattelin pistää sen mukaisen reseptin. Minulla on ollut jemmassa Pirkka-lehdestä ottamani Key lime pie'n resepti, jonka sain viimein kokeiltua. Tein siihen joitain muutoksia, sillä lempipohjani juustokakuissa on yleensä piparimurupohja.
Sitrusjutuista tulee kevät- tai kesäfiilis, mutta tietysti tämä sopii mihin tahansa tilanteeseen. :) Juustokakku sulaa suussa, mutta se on aika kirpakka, että kannattaa tosiaan koristella kermalla, koska se pehmentää juustokakun kirpeyttä. Vihreät-keltainen strösselisekoitus luo mukavasti keväistä vaikutelmaa, tai voisihan tätä tarjota esimerkiksi pääsiäisenä. Aurinkoisia päiviä kaikille! :)

Limejuustokakku
Pohja:
200g piparkakkuja
75g sulaa voita
Täyte:
4 kananmunankeltuaista
1 prk (397g) kondensoitua maitoa
1 1/4 dl limetin puristettua mehua (noin 3-4 limettiä)
1 tl limetin raastettua kuorta (noin 1 limetti menee, mielellään luomulimetti)
Koristelu:
noin 1 dl kermaa
strösseliä (tai kiivin viipaleita)

Murskaa piparkakut kaulimella muovipussissa muruiksi tai käytä monitoimikonetta, jos omistat sellaisen. Sulata voi. Lisää voi muruihin ja sekoita. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (läpimitta 24 cm) pohjaan, voitele kevyesti reunat. Painele muruseos pohjalle ja reunoille (ei kauhean korkealle, ehkä 2-3 cm, sillä kakku on matala). Paista pohjaa 175 asteessa 8 minuuttia. Voit peittää pohjan foliolla, jos tuntuu, että se tummuu liikaa.
Vatkaa keltuaisten rakenne rikki sähkövatkaimella. Purista limettimehu ja raasta kuori. Lisää keltuaisiin kondensoitu maito, limemehu ja lopuksi raastettu kuori. Vatkaa tasaiseksi seokseksi ja kaada pohjan päälle. Paista uunin alatasolla 175 asteessa 10-15 minuuttia. Kakun täyte heiluu hieman uunista otettaessa. Anna sen jäähtyä ja siirrä sitten jääkaappiin vähintään kolmeksi tunniksi, mutta mielellään yön ajaksi.
Ota kakku vuoasta ja aseta tarjoiluvadille. Jos keksireunus on liian korkea (että häiritsee omaa silmää :)), sitä voi tässä vaiheessa alentaa ottamalla varovasti liiat pois.
Vatkaa kerma, makeuta sokerilla. Pursota tähtityllalla kakulle kermareunus. Koristele esim. strösseleillä eli ripottele kerman päälle hieman värikkäitä strösseleitä. (Näyttää myös varmaan hyvältä, jos leikkaa kiivistä viipaleita, puolittaa ne,ja asettelee ne kermapursotuksen väliin.)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti