maanantai 30. maaliskuuta 2015

Appelsiinituorejuustopiirakka (GL)

Tämä resepti on Pipareista pitsikakkuun -leivontakirjasta, jota olen paljon käyttänyt, sillä sain sen mummiltani ylioppilaslahjaksi ja se oli lähes ensimmäinen leivontakirjani. Olen löytänyt sieltä monet hyvät reseptit, tosin on vieläkin monta ohjetta kokeilematta... ^^'
Appelsiinituorejuustopiirakka oli ensimmäisiä kokeilujani tästä kirjasta, tosin muokkasin sitä heti, sillä käytän tässä appelsiinituorejuustoa ohjeen vaniljatuorejuuston sijasta. Ohjeessa oli myös virhe paistoajassa, sillä siinä käskettiin paistaa vain 15 minuuttia. Olin silloin vielä vasta-alkaja tällä saralla, joten hätäännyin, kun paksu piirakkapohja olikin vielä ihan vetelä 15 minuutin jälkeen! XD Onneksi oli äiti silloin neuvomassa ja piirakka kypsyi kunnolla. :)
Onnistuin tällä reseptillä myös tavallaan myrkyttämään veljeni.. :D Hän oli kesän aikan kokeillut gluteenitonta ruokavaliota, koska hänellä oli ollut vatsakipuja, eikä halunnut niiden häiritsevän projektiaan. Projektin valmistuttua hän siirtyi takaisin normaaliin ruokavalioon varmistaakseen, että vatsakipujen syynä oli todellakin gluteeni. Hän sitten tuli meille syömään ja tarjosin tätä piirakkaa jälkiruoaksi. Veljeni sai jonkin ajan päästä kauheat vatsakivut ja joutui lähtemään kotiin...
Sen jälkeen olen kehitellyt tästä myös keliakiaversion, jotta hän voi syödä tätä ilman vatsakipuja! :D
Huolimatta erinäisistä vastoinkäymisistä suussasulava ohje, kannattaa kokeilla! :D Varsinkin nyt pääsiäisen aikaa sopisi hyvin juhlapöytään. :)

 

Appelsiinituorejuustopiirakka

Pohja:
200g margariinia
4 dl sokeria
3 kananmunaa
2 dl maitoa
2 dl vehnäjauhoja
4 dl hiivaleipäjauhoja
4 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria

Kuorrute:
100g voita
200g appelsiinituorejuustoa
500g / 1 pkt tomusokeria
1 rkl vaniljasokeria

Koristeluun: tummaa suklaata

GL-VERSIO: Korvaa 6 dl jauhoja seuraavilla -> 3 dl gluteenitonta jauhoseosta (Sunnuntai) ja 3 dl gl-kaurajauhoja.

Vaahdota margariini ja sokeri. Vatkaa munat yksitellen joukkoon. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää jauhoseos vuorotellen maidon kanssa taikinaan. Voitele iso, syvä, pyöreä piirakkavuoka (läpimitta n. 26 cm). Kaada taikina vuokaan. Paista piirakkaa ensin noin puoli tuntia 175 asteessa (jos piirakka tummuu liikaa voi lämpötilaa alentaa jo aiemmin) ja alenna lämpötila sitten 150 asteeseen ja paista vielä 15-30 minuuttia (yhteensä koko paistoaika on 45-60 minuuttia). Kokeille tikulla, että piirakka on kypsä. Anna jäähtyä.
Kuorrute: Sekoita pehmeä voi ja tuorejuusto keskenään, lisää sitten vaniljasokeri ja tomusokeri ja sekoita kunnolla, kunnes sokerit ovat täysin sekoittuneet. Levitä kuorrute jäähtyneen pohjan päälle.
Sulata hieman tummaa suklaata ja koristele tekemällä ristikko piirakan päälle tai jotain muuta.

2 kommenttia:

  1. I bake this for my cousins birthday. It was verry good and she lowed it.

    Arigatou gozaimasu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. You're welcome! And thanks for the comment, great to hear that! :)

      Poista