sunnuntai 29. maaliskuuta 2015

Mariannekääretorttu (GL)

Tämä on yksi vanhoista luottoresepteistäni, jota olen tehnyt monet kerrat. Itse asiassa ohje on kulkeutunut jostain yläasteen kotitaloustunnin lehtisestä reseptikirjaani, ja hyvä niin! :)
Helppo ja suhteellisen nopea resepti, sekä keliaakikoille sopiva. Olettaisin, että tällainen makea karkkijuttu menee kaupaksi lapsille (ja totta kai kaikille muille :D) ja sopisi hyvin lasten synttärikutsuille. :)
Voi tehdä joko valmiista mariannerouheesta tai sitten murskata itse mariannekarkkeja (siinä on sitten enemmän hommaa :D).
Minulla on oma tapa jäähdyttää kääretorttua ja saada leivinpaperi kivasti pois. Opin tämän äidiltäni, joka on kai kuullut sen omalta isoäidiltään, mutta jos teillä on jo omat toimivat niksit niin voi käyttää hyvin niitä. :)

Mariannekääretorttu

Pohja:
4 kananmunaa
1 dl sokeria
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Väliin:
vadelmahilloa & mariannerahkaa
Mariannerahka:
2 dl kermaa
250g maitorahkaa
1 tl vaniljasokeria
1/2 dl sokeria
n. 1,5 dl /120g mariannerouhetta /murskattuja mariannekarkkeja
Päälle: mariannerahkaa (+ mariannerouhetta)

GL-VERSIO: vehnäjauhon sijasta käytä gluteenitonta jauhoseosta (Sunnuntai). Halutessaan voi siivilöidä jauhot munasokerivaahtoon, jos haluaa varmistua, että sekoittuu kunnolla.

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita leivinjauhe jauhoihin. Lisää jauhoseos vähitellen vaahtoon ja sekoita varovasti. Kaada taikina leivinpaperoidulle uunipellille (syvä) ja levitä taikina tasaisesti pellille. Paista 200 asteessa noin 8 minuuttia tai kunnes se on kauniin keltainen. Vahdi kääretorttua, ettei pala.
Leikkaa iso pala leivinpaperia, johon kääretorttu mahtuu. Laita se puualustalle (tai minkä päälle laitat jäähtymään), sirottele sen päälle sokeria. Levitä paistettu kääretorttupohja sen päälle taikinapuoli vasten "sokeroitua" leivinpaperia. Älä ota pois leivinpaperia, jossa pohja paistettiin (sen kuuluu olla ylimpänä). Ota puhdas keittiöpyyhe, kastele se, väännä enimmät vedet pois ja levitä märkä pyyhe kääretorttulevyn päälle. Älä anna olla siinä liian kauan, ehkä noin viisi minuuttia. Sen jälkeen ota pyyhe pois ja irrota varovasti leivinpaperi, joka on kiinni kääretorttulevyssä.
Rahka: Vatkaa kerma vaahdoksi, vatkaa sen jälkeen sekaan maitorahka ja sitten sokerit. Lisää sitten mariannerouhe ja vatkaa se/sekoita joukkoon.
Levitä ensin jäähtyneelle kääretorttupohjalle vadelmahillo ja sitten mariannerahka. Muista, että sitä pitää riittää myös kuorrutkseen.
Kääri levy varovasti rullalle ja siirrä tarjoiluastiaan. Kuorruta kääretorttu mariannerahkalla. Voit halutessasi ripotella päälle vähän mariannerouhetta vielä koristuksesi. Anna mielellään levähtää jonkin aikaa jääkaapissa ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti