On saanut paljon kehuja juhlissani ja juustokakku yleensäkin käy kaupaksi, joten sellaisen voi suhteellisen helposti ja nopeasti pyöräyttää juhliin. Ainakin omissa juhlissani se on yleensä yksi eniten syödyistä kakuista. :D
Jos haluaa tehdä tavallisen juustokakun, voi vaihtaa ohjeen jauhot hiivaleipäjauhoihin tai sitten tehdä tämän ohjeen mukaan. Siinä on samat täyteaineet, käytän vain erilaista pohjaa.
Gluteeniton juustokakku
Pohja:150g margariinia
1/2 dl sokeria
1 kananmuna
3/4 tl kanelia
2 dl gl-kaurajauhoja
1 dl gluteenitonta jauhoseosta
1-2 rkl vettä
Täyte:
2 dl vaahdotettua kermaa
1 prk/ 250g maitorahkaa
400g maustamatonta tuorejuustoa (käytän Philadelphiaa)
4 kananmunaa
puolikkaan sitruunan mehu
1 1/2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
Sekoita pehmeä margariini ja sokeri keskenään. Lisää kananmuna ja jauhot, joihin kaneli on sekoitettu. Sekoita kunnolla taikinaksi. Lisää 1-2 ruokalusikallista kylmää vettä. Gluteeniton taikina on yleensä valmiiksi aika löysää, joten 1 rkl yleensä riittää. Sekoita hyvin. Kaada taikina irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle ja painele se pohjalle ja reunoille (aika korkealle saa laittaa). Laita pohja jääkaappiin täytteiden teon ajaksi.
Vaahdota kerma ja vatkaa sitten joukkoon maitorahka. Sekoita tuorejuustot joukkoon. Lisää kananmunat, sitruunan puristettu mehu ja sokerit, sekoita aina välissä. Kaada hyvin keskenään sekoitettu täyte (jos on jotain pieniä tuorejuustopaloja, jotka eivät ole sekoittuneet, ei haittaa) pohjan päälle vuokaan. Paista kakku 175 asteessa 45 minuuttia. Kakku on tutiseva keskeltä, mutta jähmettyy aikanaan. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja laita sitten jääkaappiin vetäytymään seuraavaan päivään asti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti