lauantai 30. toukokuuta 2015

Sitruunaminikuppikakkuja (GL)

Raision Confetti-liikkeessä oli ihastuttavia minikuppikakkuvuokia, joten päätin siinä silmäräpäyksessä, että haluan tehdä juhliini minikuppikakkuja! Päädyin teeman mukaiseen söpöön valko-vaaleanpunaiseen vuokapakettiin.
En ollut aiemmin tehnyt minikuppikakkuja, joten luin pikaisesti netissä, miten kannattaa tehdä, ja siellä luki jollain sivulla, että helpointa on usein vain tehdä normaalin kuppikakkuohjeen mukaan, tulee vain isompi määrä leivonnaisia. :)
Tein sitruunalimekuppikakkuja, olen tehnyt niitä aiemmin Halloweeniin, joten jos haluaa tehdä normaalikokoisia, ohje on täällä.
Minikuppikakkuja tulee yleensä kolminkertainen määrä, näitäkin tuli melkein niin paljon. Normaalisti ohjeesta saa noin 20 muffinssia ja minikokoisia taisi tulla noin 50 kappaletta.
Mutta suositellen juhlaan, sillä (ainakin minun) vieraani ovat yleensä sellaisia, etteivät jaksaa kauhean paljon mutta mielellään maistaisivat kaikkea, joten pienikokoiset jutut menevät helposti kaupaksi. :) Ja ovat tietenkin tosi hyviä! ;)
Vaaleanpunaiseen kuorrutteeseen käytin rahkaa, joka oli jäänyt yli vaaleanpunaisesta kirsikankukkatäytekakusta, mutta jos haluaa pinkin kuorrutteen, niin mansikkakuorrute sopii siihen hyvin. Itse puollan kyllä valkosuklaalimekuorrutetta (väheksymättä toista), kun oli kivan kirpeä. :) Yksittäisestä kuorrutteesta riittää pitkälle (ainakin yli puolelle, en ole testannut riittääkö kaikille), koska muffinssit ovat niin pieniä, ettei kyllä tarvitse tehdä kahta kuorrutetta jos ei halua. Näyttää kyllä nätiltä pöydällä. :)

Sitruunaminikuppikakut (n. 40-50 kpl)
Muffinssit:
100g voita
1 1/2 dl sokeria
1 kananmuna
1 prk / 200g Valion sitruunarahkaa
2 tl leivinjauhetta
1 dl gl-kaurajauhoja
2 dl gluteenitonta jauhoseosta

Kuorrute 1:
2 dl vispattavaa kermaa
1 prk / 200g Valion valkosuklaa-limerahkaa

Kuorrute 2:
punaista geeliväriä (esim ProGel)
2 dl vispattavaa kermaa
1 prk / 200g Valion mansikkarahkaa

Lisäksi tarvitset minikuppikakkuvuokia

HUOM! Jos haluat tehdä tavallisen version taikinasta, korvaa 3 dl gl-jauhoja seuraavilla -> 1 dl hiivaleipäjauhoja ja 2 dl vehnäjauhoja

Muffinssit:
Sekoita leivinjauhe ja jauhot keskenään. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri sekaisin. Vatkaa joukkoon kananmuna ja sen jälkeen sitruunarahka. Sekoita lopuksi joukkoon jauhoseos.
Asettele minikuppikakkuvuokia leivinpaperoidun pellin päälle (ei tule tahroja pellille, jos taikinaa vahingossa tippuu). Nostele teelusikoiden avulla taikinaa vuokiin, noin 1/2 tai 2/3 täyteen.
Minikuppikakut paistuvat noin 9-14 minuutissa, joten kannattaa vahtia miten oma uuni toimii. Itse paistoin 175 asteessa 9-10 minuuttia. Kokeile tikulla, että kuppikakut ovat kypsiä. Anna jäähtyä.
Kuorrute 1:
Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa joukkoon rahka. Laita kuorrute pursotinpussiin ja pursota tähtityllalla jäähtyneiden kuppikakkujen päälle.
Kuorrute 2:
Värjää vatkaamaton kerma vaaleanpunaiseksi punaisella (tai pinkillä) geelivärillä, menee noin 4-6 tippaa. Vatkaa vaaleanpunainen kerma vaahdoksi. Vatkaa joukkoon mansikkarahka. Laita kuorrute pursotinpussiin ja pursota tähtityllalla jäähtyneiden muffinssien päälle.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti