Tämän omenapaistoksen ohjeen bongasin joskus viime vuonna Pirkka-lehdestä, jota pikkuisen muokkasin, ja on ihan tajuttoman hyvää! Kannattaa syödä noin huoneenlämpöisenä (ei ihan tulikuumana) itsetehdyn vaniljakastikkeen kanssa. On ihan taivaallisen hyvää! ^^ Vaniljajäätelökin sopii mainiosti. :)
Omenapaistos
Täyte:n. 600g omenoita (ohjeessa oli happamia, mutta käytin mitä vain löytyi)
1/2 dl vaahterasiirappia / tummaa siirappia
1 tl kanelia (reilu lusikallinen)
Taikinakuori:
150g voita
1 1/2 dl sokeria
1 kananmuna
2 dl hiivaleipäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
1/2 tl leivinjauhetta
Voitele suhteellisen korkeareunainen piirakkavuoka (läpimitta 26 cm). Kuori omenat, jos ovat ulkomaisia. Poista siemenkodat ja kuutioi. Kaada omenat tasaisesti vuoan pohjalle, valuta siirappi ja ripottele kaneli niiden päälle. Sekoita ainekset nostellen, niin että kaikki omenat ovat siirapin ja kanelin peitossa.
Vaahdota pehmeä voi ja sokeri ja vatkaa sitten muna joukkoon. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Nostele taikina nokareina omenoiden päälle ja levitä varovasti sormin, jotta omenat ovat täysin taikinan peitossa. Paista uunin alatasolla 175 asteessa noin 40 minuuttia. Anna jäähtyä suunnilleen huoneenlämpöiseksi ja tarjoa vaniljakastikkeen/vaniljajäätelön kanssa.
Omppupaistos on kyllä niin parasta, niin nopeaa ja herkullista! :--)
VastaaPoistaEhdottomasti! :)
Poista