maanantai 28. lokakuuta 2013

Walt Disney Companyn 90-vuotisjuhlat

Viime viikon keskiviikkona, 16.10.2013, tuli täyteen 90 vuotta siitä kun Walt Disney perusti yrityksensä. Se tuntui sopivalta juhlan aiheelta, kun rakastan niitä Disneyn piirrettyjä. Tein Mikki Hiiren pään muotoisen kakun, tuntui sopivalta, koska Disneyn menestys lähti siitä, vaikka Mikin ensiesiintyminen ei ollutkaan vuonna 1923. Haukkasin kuitenkin vähän liian suuren palan, sillä siitä ei tullut sen näköinen kuin olin aikonut... Kakku oli hyvän makuinen, varsinkin tuosta Kinuskikissa leipoo-kirjasta ottamani täyte vaniljarahkakerma, ohje löytyy netistäkin (-> Kinuskikissa), suosittelen sitä ehdottomasti! :) Tekee kyllä mieli kokeilla uudestaan Mikki-kakun tekemistä, kun nyt ei tullut hyvän näköinen. Taidan seuraavaksi tehdä sen edestäpäin niin ei tarvitse taiteilla nenää erikseen... :)



Tein juhlapäivänä kakun lisäksi teeleipiä ja muotoilin ne Mikin pään muotoisiksi. Teeleivät olivat ensimmäinen suolainen, joita kokeilin aikoinaan tehdä. Äidiltä otettu ohje, nämä ovat tosi helppoja ja nopeita ja kannattaa ehdottomasti syödä heti! :) Kannattaa tehdä, nämä viedään yleensä käsistä ^^

Teeleivät (4 isoa kiekkoa)


3 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
4 dl vehnäjauhoja
4 dl hiivaleipäjauhoja
2 dl juustoraastetta
100g voita
5 dl maitoa

Sulata voi ja anna sen jäähtyä. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa (laita juustoraaste viimeisenä joukkoon). Lisää jäähtynyt voi ja maito. Sekoita taikina tasaiseksi. Teeleivistä voi tehdä minkä muotoisia haluaa, teen niistä yleensä neljä pyöreää leipää, kaksi kumpaankin peltiin. Leipien kuuluu olla suhteellisen ohuita, noin 1 cm korkuisia. Taputtele siis leivät haluamasi muotoisiksi leivinpaperoidulle uunipellille. Jaa leivät veitsellä kevyesti painaen neljään osaan. Pistele haarukalla reikiä leipiin. Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia (jos teet pienempiä leipiä, paistoaikaa pitää vähentää). Tarjoa heti lämpinä margariinin/voin ja juuston/leikkeleiden kera.


2 kommenttia:

  1. Kokeiltiin näitä teeleipiä, maistuivat hyviltä ja ohje oli selkeä :) juustoraaste antoi makua teeleipiin.

    VastaaPoista