keskiviikko 18. joulukuuta 2013

Jouluksi konvehteja (GL)

Jouluksi on mukava tehdä itse konvehteja kaupasta ostettujen lisäksi. En mistään hinnasta viettäisi joulua ilman laatikollista Fazerin konvehteja, mutta omat suklaaluomukset piristävät juhlapöytää. :) Tämä on myös hyvä jouluinen lahjaidea, jos haluaa antaa vaikka jotain itse tehtyä. Konvehdit voi pakata sellofaaniin, pussiin tai vaikka vanhaan konvehtirasiaan.
Annoin itsekin ystävälle konvehteja vanhassa konvehtirasiassa. :)



Seuraavaksi on tarjolla kaksi konvehtiohjetta: Piparkakkukonvehdit ja kookospallot. Molemmista voi tehdä, ja olen myös tehnyt, gluteiinittoman version, tarvitsee vain vaihtaa piparkakut gluteiinittomiksi pipareiksi tai kaurahiutaleet gl-kaurahiutaleiksi.

Piparikonvehdit (n. 25 kpl, gl-versioita tulee vähemmän, noin 20 kpl)

200 g piparkakkuja / 1 pkt Semperin gluteiinittomia piparkakkuja (150g)
4 rkl maustamatonta tuorejuustoa
1/2 tl vaniljasokeria
200g tummaa suklaata
paperisia konvehtivuokia

Murskaa piparit muruiksi, joko monitoimikoneella, tai kuten itse teen, laita keksit pussiin ja murskaa kaulimella/lihanuijalla. Sekoita tuorejuustoon vaniljasokeri. Sekoita tuorejuusto piparimurskan joukkoon käsin, niin että syntyy tasainen massa. Muotoile massasta pienen lihapullan kokoisia palloja. Gluteiinittomassa versiossa massa on paljon hauraampaa, joten käsittele varoen, etteivät pallot hajoa. Laita keksipallot jääkaappiin jähmettymään sillä aikaa, kun sulatat suklaan. Kasta piparipallot suklaaseen, niin että pallo on kokonaan suklaan peitossa. Käytä apuna kahta haarukkaa. Anna ylimääräisen suklaan valua pois ja laita pallo haarukoiden avulla konvehtivuokaan. Jos vuoat ovat pienempiä kuin pallot, levitä niitä etukäteen. Anna konvehtien jähmettyä jääkaapissa, kunnes suklaa on kovettunut.

Kookospallot (n. 19 kpl)

75g voita tai margariinia
1 1/2 dl fariinisokeria/Muscovado-sokeria
1 rkl vaniljasokeria
4 dl kaurahiutaleita/ gl-kaurahiutaleita
2 rkl kaakaojauhetta
2-3 rkl kylmää kahvia
kookoshiutaleita kuorruttamiseen

Sekoita sokerit ja pehmeä rasva keskenään. Lisää kaurahiutaleet ja kaakaojauhe. Lisää kahvi ja sekoita välittömästi. Laita jääkaappiin puoleksi tunniksi. Pyöritä massasta palloja ja kierittele niitä kookoshiutaleissa. Säilytä kookospalloja viileässä.

Eikun nauttimaan omien kätten tuotoksista ja Hyvää Joulua! :D

2 kommenttia:

  1. Hi again!

    We made with the boys your gingerbreadchocolates for the boys grandparents and they were delicious! Thanks again and keep blogging. :D

    Mother of twins

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. You're welcome! They are a christmas time favorite in our family, so I'm glad your family liked them too. :)

      Poista