Kardemummakeksit (n. 40 kpl)
160g voita2 kananmunaa
2 tl kardemummaa
1 1/2 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
Pehmitä voi ja sekoita, lisää sokeri. Sekoita joukkoon kananmunat. Sekoita kardemumma ja jauhot keskenään ja lisää ne vähitellen voiseokseen. Laita taikina jääkaappiin vähintään tunniksi (ei haittaa, vaikka olisi kauemmin).
Ota taikinasta paloja ja pyörittele niistä lihapullan kokoisia palloja ja aseta ne leivinpaperin päälle pellille (12 keksiä/pelti). Litistä pallot sormin ja ja muotoile niistä suunnilleen pyöreitä keksejä. Käytä tarvittaessa apuna vettä, taikina on tahmainen. Paista keksit 180 asteessa 10-12 minuuttia. Keksien kuuluu ruskistua reunoista. Anna jäähtyä 5 minuuttia pellillä ja laita sitten jäähtymään.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti