torstai 19. kesäkuuta 2014

Kukkatäytekakku GL

On tullut varmaan viime aikoina leivottua paljon gluteenittomia reseptejä, kun tiedostot ovat täynnä niitä ja blogiinkin tulee vain gluteenittomia ohjeita... Keväällä on tainnut olla paljon juhlia, ja keliakia-ystävät paikalla. ^^
Tämä kakku oli tämän vuoden synttärikakkuni. Halusin tehdä pienemmän kakun, koska jos täytekakkua on paljon peräkkäin, siihen kyllästyy ja rupeaa pikkaisen ällöttämään... Meillä oli ollut kakkua jo veljeni nimppareilla ja synttärijuhlissani kavereille, sekä tulossa oli vielä siskoni synttärit ja äitienpäivä... Siispä tein kakun kääretortusta, jotta ei tarvitsisi syödä taas puoli viikkoa kakkua... :) Kakkuun riittää yksi kääretorttu, joka leikataan kuuteen osaan ja muotoillaan kukaksi. Teemana sopii hyvin kevääseen ja kesään. Kääretorttu on nopeatekoisempi, joten leipojalta säästyy aikaa ja vaivaa.

Kukkatäytekakku (GL)

Pohja:
4 kananmunaa
2 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
3/4 dl gluteenitonta jauhoseosta
1/2 dl perunajauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
Täyte:
1 prk/ 200g Valion sitruunarahkaa
1 prk/ 200g appelsiinituorejuustoa
säilykepersikoita (iso purkki)
Kuorrute:
2-2,5 dl kermaa
1 prk/ 200g Valion sitruunarahkaa
Koristeluun:
persikkaruusua varten noin yksi ja puoli persikanpuolikasta
Dr Oetkerin Konfetti-koristelurakeita

Huom! Jos haluat tehdä tavalllisen kääretortun, korvaa gluteeniton jauhoseos vehnäjauholla (mutta laita edelleen siis perunajauhoja).

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne vaahtoon varovasti sekoittaen. Levitä taikina leivinpaperoituun syvään uunipeltiin. Paista 200 asteessa noin 6-8 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä.
Sekoita tuorejuusto ja rahka ja levitä jäähtyneelle torttulevylle. Leikkaa persikanpuolikkaat paloiksi (säästä osa persikkaruusuun, eikä muutenkaan kaikkea varmaan tarvitse, ainakaan isosta purkista) ja asettele levylle. Kääri torttu, leikkaa kuuteen osaan ja asettele kakkuvadille kukan muotoon (yksi keskelle ja viisi terälehdiksi).
Vatkaa kerma vaahdoksi ja vatkaa sitten joukkoon rahka. Kuorrutetta tulee aika naftisti, joten jos haluat pursottaa tai koristella rahkakermalla kakun pintaa, kannattaa tehdä 1,5- tai 2-kertainen määrä. Levitä kuorrute kakun päälle ja laita jääkaappiin tekeytymään.
Koristele vähän ennen tarjoilua (koristerakeet imevät itseensä nopeasti kosteutta). Leikkaa persikasta viipaleita ja muotoile niistä kakun keskelle ruusu. Aseta viipaleet hieman toistensa päälle ympyrän muotoon. Aloita uloimmasta ja jatka sisäympyrään, kunnes viipale ei enää mahdu. Leikkaa yksi viipale puoliksi ja aseta palat keskelle. Asettele erivärisiä koristerakeita ruusun ympärille, niin että samanvärisiä ei ole vierekkäin. Tarjoa ja nauti!


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti