maanantai 8. syyskuuta 2014

Omenarahkapiirakka

Tämän ohjeen löysin äidin reseptikirjasta. Yleensä joka vuosi tulee niin paljon omenoita, että täytyy aina etsiä uusia reseptejä, jotta ei kyllästy vanhoihin. Hyvänmakuinen ja suhteellisen yksinkertainen, eipä kai siinä muuta sanomista ole. :) Pohja on varsinkin todella maukas!

Omenarahkapiirakka

Pohja:
150g margariinia
1 dl sokeria
1 kananmuna
1 1/2 dl grahamjauhoja
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa
Täyte:
2-3 omenaa (kaupan, kotimaisia tarvitaan enemmän) + kanelia
1/2 sitruunan puristettu mehu
1 prk kermaviiliä
1 kananmuna
1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Sekoita pehmeä rasva ja sokeri. Vatkaa muna joukkoon. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan, sekoita. Voitele pyöreä piirakkavuoka (läpimitta 27 cm) ja painele pohjataikina pohjalle ja reunoille. Kuori omenat (jos ulkomaisia), poista siemenkodat. Lohko omenat ja asettele taikinan päälle. Ripottele omenien päälle kanelia. Sekoita kaikki täytteen aineet ohjeen järjestyksessä ja kaada tasaisesti omenien päälle.
Paista 175 asteessa 40 minuuttia. Tarjoa jäähtyneenä (vähintään huoneenlämpöinen).


2 kommenttia:

  1. Hi again!
    My boys wanted applepie and I used your recepy and it was delicious as always. Keep baking. :)
    Mother of twins

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thanks! ^^
      Lovely to hear that you all liked it and that you keep reading my blog! :)

      You too! :)

      Poista