Tämä ohje on äitini reseptikansiosta, ja tosi yksinkertainen sekä tietysti herkullinen. Maistuu parhaimmalta kun tarjoaa itsetehdyn vaniljakastikkeen kanssa.
Raparperipiirakka pyöreään vuokaan
75g voita/ margariinia1 dl sokeria
1 dl kermaa
1 kananmuna
1 1/2 tl leivinjauhetta
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 dl hiivaleipäjauhoja
noin 5 dl raparperia + sokeria ja kanelia
Sulata ja jäähdytä rasva. Huuhtele, kuori ja paloittele raparperit. Sekoita jauhot keskenään. Lisää jäähtyneen rasvan sekaan sokeri, kerma ja muna, sekoita välillä. Sekoita lopuksi joukkoon jauhot ja levitä taikina voidellun piirakkavuoan (läpimitta 27 cm:ä) pohjalle.
Kaada raparperit suhteellisen tasaisesti taikinan päälle. Ripottele raparperien päälle sokeria ja reilusti kanelia.
Paista piirakka 200 asteessa 15 minuuttia. Kokeile kypsyys tikulla.
Tarjoile vaniljakastikkeen, kerman tai (lämpimänä) jäätelön kera.
Herkullisen näköinen raparperipiirakka! :)
VastaaPoistaKiitti! Äidin leivontakirjojen aarteita! ;)
Poista