maanantai 26. lokakuuta 2015

Kaksi ideaa halloweenkakuiksi (GL)

Ajattelin aloittaa Halloween-odottelun laittamalla blogiin pari aiheen mukaista reseptiä. ^^ Omat halloweenjuhlani ovat aika myöhään, vasta marraskuun puolivälissä ja siinä vaiheessa mietitään jo joulua, niin nyt on hyvä tilaisuus jakaa ohjeita. :D
Tässä ensimmäisessä postauksessa tulee kaksi ideaa halloweenkakuiksi. Nämä ovat suhteellisen vanhoja tekeleitä, joten nyt tekisin kakut hieman eri tavalla, mutta ideat ovat hauskoja, joten siksi ajattelin jakaa ne, ehkä joku siitä inspiroituu... ^^
Kakut voi tehdä myös gluteenittomana, joten laitan sellaisetkin versiot tänne.

Hirveä käsikakku

Tarvitset:
  • 1 viiden munan vaalea täytekakkupohja (esim. tämän ohjeen mukaan). Jos haluat gluteenittoman kakun tee pohja vaikka tämän reseptin mukaan.
  • Väliin mansikoita ja mustikkarahkaa & kermaa. Arlalla on kai ollut mustikkarahkaa, mutta nyt heiltä löytyy maustettu rahka mustikka-vanilja, joka käy yhtä hyvin varmastikin. Mietin, että jos haluaa erilaisia makuelämyksiä, niin ensimmäisen kerroksen voisi täyttää mansikoilla ja mustikkarahkakermaseoksella ja toisen kerroksen mansikoilla ja vaniljatäytteellä. Ohje tästä. Tietysti voi kokeilla jotain ihan muuta täytettä kakkuun. :)
  • Kuorrute: mustikkarahkaa & kermaa. Halusin tästä värikkään. Jos haluaa enemmän väriä kuorrutukseen, punainen tai jokin muu geeliväri näyttäisi varmaan hienolta. Rahkakermaseoksesta tuli kuitenkin aika vaalea.
  • Koristelu: Käsi tehdään Omar-karkeista ja mantelilastuista, samoin ylimääräiset sormet. En muista tarkkaan, kuinka paljon karkkeja tarvitsin, mutta 1-2 pussia riittänee. Kirjoitus tummasta suklaasta ja vähän mansikkamehua pakastemansikoista. Omar-käsi rupeaa nopeasti hikoilemaan ja siitä tulee "limainen", joten kakku kannattaa säilyttää ilman kupua jääkaapissa ja koristella samana päivänä.
Kakun voi kostuttaa ja täyttää normaalisti.
Käsi ja sormet: Omareita kannattaa hieman lämmittää mikrossa, jotta ne notkistuvat ja niitä voi muovailla. Muovaa karkeista ensin pallo. Muotoile sitten käsi. Se ei kauhean hyvin pysy pystyssä, mutta kun on halloween, on vain hyvä, jos se näyttää karmivalta. ;) Sormien keskikohdalle voi laittaa pari viivaa ja sormenpäihin laittaa pienet viivat, johon kiinnitetään mantelilastut kynsiksi. Tee pari ylimääräistä sormea samalla tavalla.
Kuorruta kakku ensin. Laita käsi kakun päälle, niin että näyttää siltä kuin se olisi kaivautumassa ulos. Kakun reunoihin voi puoliksi laittaa sisään sormia, jotta nekin näyttävät tulevan ulos kakusta. Sulata tummaa suklaata ja pursota kakun päälle "Happy Halloween" tai jokin muu teksti. Valuta sopiviin kohtiin hieman mansikkamehua juuri ennen tarjoilua, jotta kakku näyttää veriseltä.

 

Hämähäkkimoussekakku

Tämän kakun idean inspiraationa oli Kinuskikissan blogissa  näkemäni hämähäkkikakku. Tein sen kuitenkin oman ohjeeni mukaan.
Tarvitset:
  • Yhden tumman kääretorttupohjan/ yhden tumman gl-kääretorttupohjan. (pellin kokoisen)
  • Väliin mansikkarahkaa. Tein sen itse, siihen tuli kermaa, maitorahkaa ja pakastemansikoita. Jokin muukin täyte sopisi suklaan kanssa, kuten vaniljatäyte tai voisi kokeilla appelsiinirahkaa & kermaa. Miksei suklaatäytekin, jos haluaa tosi suklaisen kakun. :D
  • Kuorrute: Suklaamousse. Ohje: 3 dl kuohukermaa, 140g tummaa suklaata, noin 1/2 dl mariannerouhetta. Kiehauta desi kermaa, nosta liedeltä ja sulata rouhittu suklaa siihen. Nosta uudelleen liedelle, jos ei meinaa sulaa. Sekoita rouhe kun suklaa on sulanut. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Vaahdota loput kermasta ja nostele suklaaseos joukkoon. Nosta kylmään jähmettymään. (ei saa olla niin jähmeää, ettei voi pursottaa)
  • Koristeet. Jalkoihin ja silmiin käytin pätkispatukoita. Niitä taisi mennä seitsemän.
 Kun kääretorttulevy on jähmettynyt, leikkaa siitä kaksi erikokoista ympyrää lautasia tai muita apuna käyttäen. Isompi on ruumis ja pienempi pää. Kostuta ympyrät ja täytä. Leikkaa sitten molempia pienemmät ympyrät ja laita täytteen päälle, kostuta ja täytä. Kasaa sitten loput pohjapalat keoiksi kummankin ympyrän päälle, jotta ne ovat kuperia. Paloja kannattaa kostuttaa ja niiden väliin voi laittaa täytettä. Pursota suklaamousse kakun päälle. Asettele patukat jaloiksi, kummankin puolen kaksi takajalkaa on puolikkaita patukoita. Tee silmät viimeisen patukan kahdesta puolikkaasta.


2 kommenttia: