lauantai 31. lokakuuta 2015

Vaniljasuklainen haamukakku (GL)

Halloweeni alla ajattelin laittaa vielä yhden juhlaan liittyvän reseptin, nimittäin viime vuoden juhlan täytekakkuohjeen. En ehtinyt sitä viime vuonna postata, joten nyt on hyvä tilaisuus. Vaikka pallopäätikkarit eivät pysyneet pystyssä kakun päällä, ovat ne silti hauskan näköiset ja sopivat tunnelmaan. :D
Vaniljatäytteen ohje on Kinuskissan blogista, samoin suklaakuorrute.

Vaniljasuklainen haamukakku (GL)

Kakkupohja:
5 kananmunaa
2 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
1 dl gl-kaurajauhoja
1/2 dl tapiocatärkkelystä
1 dl gluteenitonta jauhoseosta (esim. Sunnuntai)
1/2 dl kaakaojauhetta

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Siivilöi jauhoseos vähitellen munavaahtoon, varovasti sekoittaen. Rasvaa ja jauhota (gl-korppujauho) pyöreä irtopohjavuoka (läpimitta 24 cm). Kaada taikina vuokaan ja paista kakku 175 asteessa noin 35 minuuttia. Kokeile tikulla, että kakku on kypsä ja paista tarvittaessa kauemmin. Anna kakun jäähtyä.

Huom! Jos haluat tehdä tavallisen kakkupohjan, käytä seuraavia jauhoja:
2 tl leivinjauhetta
2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
1/2 dl kaakaojauhetta

Täyte:
Kostutukseen esim. appelsiinimehua
vadelmahilloa
Vaniljatäyte:
4 dl kermaa
200g / 1 prk vaniljarahkaa
2 rkl sokeria
1/2 dl vaniljakreemijauhetta

Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeen osaan. Kostuta kaikki kakkulevyt. Levitä pohjalevyn päälle vadelmahilloa. Tee vaniljatäyte: Vatkaa kerma vaahdoksi, sekoita sitten joukkoon vaniljarahka, sokeri ja lopuksi kreemijauhe. Levitä puolet täytteestä vadelmahillon päälle. Nosta toinen levy päälle ja levitä sille vadelmahilloa ja loppu vaniljatäytteestä. Nosta ylin levy. Anna mielellään kakun tekeytyä seuraavaan päivään.

Kuorrute:
130g tummaa suklaata
1 dl kuohukermaa

Kiehauta kerma kattilassa ja sulata suklaa mikrossa, sekoita keskenään. Voit myös sulattaa molemmat yhdessä vesihauteessa. Kuorruta kakku. Anna kuorrutteen jähmettyä jääkaapissa ennen koristelua.

Koristelu:
Tee gluteenittomia piparikonvehteja ohjeen mukaan. Älä kuitenkaan laita palloja konvehtipapereihin vaan laita ne lautaselle tai muulle alustalle jähmettymään. Laita myös muutamaan palloon kiinni tikku ennen kuin kuorrutat ne suklaalla. Kun konvehdit ovat valmiita, sulata vähän valkosuklaata ja pursota naama palloille (käytin tasaista puolta joka oli alustaa vasten).

Haamusiluetit:
Etsi netistä kuva haamuista, siluetin ei kannata olla liian monimutkainen. Katso, että kuva mahtuu kakun päälle ja tulosta se. Ota leivinpaperia ja piirrä läpi kuvasta siihen. Sulata valkosuklaata ja pursota leivinpaperin päälle siluetit viivoja pitkin, täytä siluetit, että on kaksi valkoista haamua. Anna suklaasiluettien jähmettyä jääkaapissa hetken. Niiden pitää olla kuitenkin vielä taipuisia, jotta ne taipuvat kakun pinnan mukaan. Laita siluetit kakun päälle, niin että leivinpaperi on vielä kiinni (suklaapuoli kuorrutetta vasten). Laita taas hetkeksi jääkaappiin ja irrota sitten leivinpaperi varovasti.

Laita muutama konvehtihirviö tikuissa kakun päälle, niin etteivät ne mene siluettien päälle.

Kirjoitus: (Tämän niksin opin Kinuskikissan leivontakirjasta)

Leikkaa pala elmukelmua, joka menee kakun ympäri (noin, pitää mahtua kirjoitus kokonaan) ja on yhtä korkea kuin kakun reuna. Kirjoita peilikirjoituksena sulalla valkosuklaalla (pursota) HALLOWEEN tai mitä haluat, että kakussa lukee. Isoin kirjaimin on helpompi kirjoittaa. Kannattaa myös jättää kunnolla väliä kirjaimiin, kirjoitus leviää kun se laitetaan kakkuun. Nosta elmukelmukirjoitus kakun reunaan (suklaa kuorrutetta vasten), katso, että elmukelmu on mahdollisimman sileänä kuorrutteen pintaa vasten (ryppyistä voi olla vaikea irroittaa ja voi hajottaa siinä vaiheessa kirjoitusta). Nosta jääkaappiin jähmettymään hetkeksi ja irrota varovasti elmukelmu, jolloin jäljelle jää suklaakirjoitus kakun reunoilla.
Tarjoa kakku!


4 kommenttia:

  1. Julkaiset aina niin kivoja reseptejä ja vinkkejä! Joka kerta, kun vierailen blogissasi, alkaa tehdä mieli leipoa jotain.

    Sain #blogisitarina-haasteen, jonka sääntöihin kuuluu neljän muun blogin haastaminen mukaan, ja valinta osui sinuun. Tsekkaa blogistani, mistä on kyse: http://viikarivartti.blogspot.fi/2015/11/viikarivartin-tarina.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! <3 ^^ Täytyy käydä kattomassa, mistä on kyse. :)

      Poista
  2. Ehdinpä vihdoin tulla ihan ajan kanssa kurkistamaan tätä sun blogias! :) Tää kakku on kyllä niin ihana, ja taatusti todella herkullinen ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kiitti! <3 oli kyllä hyvä kakku. :) Olen itse todella saamaton tutkimaan niiden blogeja, joita seuraan Instagramissa, vaikka aikomus on kova kun on aina niin ihania kuvia, että haluaisi itsekin kokeilla reseptejä! ^^ Että kiva että ehdit vilkaisemaan! <3

      Poista