Tästä on vaikea sanoa muuta kuin että tämä herkku vie kielen mennessään! :) Juustokakut kannattaa tehdä edellisenä päivänä, jotta ne ehtivät jähmettyä, samoin tämäkin pitää. Ohje on suhteellisen nopea eikä kauhean isotöinen.
Sitruunajuustokakku
Pohja:
200g piparkakkuja (kaupan on toiminut parhaiten)
50g sulanutta margariinia
Täyte:
400g Philadelphia-juustoa (maustamatonta)
250g maitorahkaa
2 dl vaahdotettua kermaa
4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
puolikkaan sitruunan mehu
Voitele irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) reunat ja päällystä pohja leivinpaperilla. Murskaa piparit muovipussissa kaulimen avulla tai monitoimikoneessa. Sekoita muruihin sulanut margariini ja painele keksiseos vuoan pohjalle ja reunoille. Leikkaa reilu pala foliota ja painele tiiviisti pohjan ja reunojen päälle, jotta reunat pysyvät esipaistettaessa ylhäällä. Esipaista pohja 200 asteessa 8 minuuttia.
Sekoita täytteen aineet hyvin keskenään ja kaada vuokaan pohjan päälle. Paista 175 asteessa noin 45 minuuttia. Kakku on tutiseva keskeltä. Anna kakun jäähtyä ja laita se hyytymään yön yli jääkaappiin vuoassa. Poista kakku vuoasta seuraavana päivänä ja tarjoile.
Tätä ajattelin kokeilla tänään :) Toi täyte näyttää leikatussa palassa ihan vehnätaikinalta vailla onkin vaan tuotejuustoa, kermaa ja rahkaa :D T. Krista
VastaaPoistaKivaa! :) En ollutkaan huomannut tätä aiemmin, niin saitko kokeiltua ja onnistuiko hyvin?
PoistaMy parents came to visit so I made your cheesecake for them. Especially my father loved it!
VastaaPoistaMother of twins
Great! Love to hear that. This is one of my favorites too. :)
Poista