maanantai 2. syyskuuta 2013

Suklaakeksit

Minulla oli ollut noin kahden viikon kuivakausi leipomisesta ja eräänä lauantai-iltana oli sitten pakko ruveta jotain leipomaan, vaikka kello oli jo yhdeksän. Olin pitkään aikonut tehdä lempisuklaakeksejäni, joten ainekset löytyivät valmiina kaapista. Rakastan suklaaraekeksejä, sellaisia American chocolate chip cookies-tyylisiä, ja uusia senkaltaisia ohjeita on aina hauska kokeilla. Tämä keksiohje on kuitenkin pysynyt kauan ykkösenä; keksit ovat suussasulavia ja teen niitä yhä uudestaan! Olen hiukan muokannut ohjetta
terveellisemmäksi lisäämällä grahamjauhoja, ja itse asiassa ne maistuvat paremmiltä, koska taikinassa on enemmän makua. Resepti on myös hyvin yksinkertainen, ainekset vain sekoitetaan keskenään.

Suklaakeksit (noin 40 kpl)

2 tl leivinjauhetta
3 dl vehnäjauhoja
1 dl hiivaleipäjauhoja
2 dl grahamjauhoja
250g margariinia
2 dl ruokosokeria
1 dl sokeria
6 tippaa vaniljauutetta
2 munaa
250g tummaa suklaata pilkottuna

Sekoita kulhossa jauhot ja leivinjauhe keskenään. Sekoita toisessa kulhossa pehmeä margariini sokereihin, lisää vaniljauute ja kananmunat. Lisää seokseen jauhoseos ja lopuksi pilkottu suklaa. Aseta taikina ruokalusikalla (itse käytän teelusikkaa, koska omat ruokalusikalliseni olisivat liian isoja) pellille, 12 taikinamöykkyä per pelti. Paista 190 asteessa 10-12 minuuttia kullanruskeiksi.



2 kommenttia:

  1. I baked your chocolate-cookies on sunday for my twins. (My husband translated the recepy for me) The boys loved them and would have eaten the hole batch hadn't we hidden the rest. :D

    VastaaPoista
  2. Thanks, it's nice to hear that others have liked them too. :D

    VastaaPoista