Lakritsijäätelö
Tee ensin lakritsikinuski:100g lakupaloja
100g turkinpippureita
1 dl vettä
2 dl kuohukermaa
1 dl fariinisokeria
1 dl sokeria
Hienonna turkinpippurit ja lakupalat yhdessä veden kanssa monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa. Kuumenna liemi kattilassa miedolla lämmöllä välillä sekoitellen, kunnes liemi on sileää. Älä keitä seosta, silloin se kiteytyy. Mahdolliset sattumat voi siivilöidä pois, tosin itse en jaksanut, kun ajattelin, etteivät ylimääräiset lakupalat ketään haittaa.
Keitä kerma ja sokerit toisessa kattilassa hiljaa sekoittaen, kunnes seos on paksua ja kiiltävää. Sekoita molemmat liemet yhteen ja anna jäähtyä.
Lakritsajäätelö
4dl kuohukermaa
2 keltuaista
1 1/4 dl tomusokeria
1-2 tl vaniljasokeria
1 annos lakritsikinuskia
Vaahdota kerma. Vatkaa keltuaiset, vaniljasokeri ja tomusokeri vaahdoksi. Sekoita vaahdot keskenään. Kääntele noin 2/3 lakritsakinuskista seokseen. Kaada vuokaan ja pakasta vähintään 4 tuntia. Oma jäätelöni oli 5 tuntia ja se suli huoneenlämmössä nopeasti, joten jäätyminen saattaa kestää kauemmin kuin 4 tuntia. Jos jäädyke on ehtinyt kovettua kunnolla, ota se pehmenemään huoneenlämpöön 20-30 minuuttia ennen tarjoilua. Lopun lakritsakinuskin voi käyttää jäätelön kastikkeena, mutta minusta jäätelö oli jo itsessään tarpeeksi vahvaa. Ylimääräisen kinuskin voi syödä vaikka vaniljajäätelön kanssa tai käyttää uuden jäätelön tekemiseen. :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti